x Oud archief

Filecoin heeft nu een wereldwijde capaciteit van 2,5 miljard gigabytes

cryptostheen 1 min lezen

Het Filecoin-netwerk heeft een totale capaciteit van 2,5 exbibytes bereikt, volgens een aankondiging vandaag. Of gemakkelijker gezegd: dat is 2,5 miljard gigabyte aan gegevens.

Volgens de release is deze capaciteit voldoende om 725 miljoen 1080p-films, 11.250 exemplaren van Wikipedia en 47 exemplaren van het internetarchief op te slaan. Aanzienlijk dus.

Filecoin.io

Filecoin is een gedecentraliseerd opslagnetwerk waarmee duizenden computers over de hele wereld betaald kunnen worden om gegevens op te slaan. Omdat het netwerk gedecentraliseerd is, betekent dit dat de gegevens niet op één enkele plaats worden bewaard, waardoor het risico op verlies of beschadiging wordt verkleind.

“Het belang van een open, gedecentraliseerd internet is nog nooit zo groot geweest. Het bereiken van 2,5 EiB-opslagcapaciteit is een cruciaal moment voor Filecoin en de bredere Web 3.0 -beweging”, zegt Colin Evran, ecosysteemleider bij Filecoin.

“De strijd naar een Web 3.0 om een efficiënter en veiliger web te creëren, vrij van controle door een bedrijf, begint te groeien”, voegde hij eraan toe.

Filecoin biedt ook een manier om de opslag van gegevens op IPFS te stimuleren, een protocol dat is ontworpen om overal ter wereld toegang te krijgen tot internet. IPFS-gebruikers kunnen gegevens rechtstreeks van het IPFS-netwerk zelf opslaan. Het is native geïntegreerd in de Brave browser, of gebruikers kunnen hun eigen IPFS-knooppunten gebruiken.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”FIL~USD” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

17/02/2021 – 21u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.