x Oud archief

Financiële toezichthouders van Frankrijk keuren Binance goed als dienstverlener in cryptomunten

cryptostheen 1 min lezen

De goedkeuring van Autorité des marchés financiers (AMF) en Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) voor Binance is afgerond nu het uitbreidt naar Europa. Ondertussen is Binance, dat de grootste is op basis van handelsvolumes, de eerste grote wereldwijde cryptobeurs die zich in Frankrijk vestigt.

David Princay, CEO van Binance Frankrijk, merkte op:

“De registratie van Binance Frankrijk als een DASP is een belangrijke mijlpaal voor de crypto-industrie in Europa. In het bijzonder zullen de nieuwe beschermingsniveaus voor AML helpen om de adoptie van crypto in Frankrijk en Europa te laten groeien. Een bredere adoptie zal helpen betere liquiditeit naar de markt te brengen, wat met name door gebruikers en de community zal worden verwelkomd.”

Parijs als regionale hub voor Europa

Het bedrijf is van plan om van Parijs zijn regionale hub te maken, waarbij Changpeng Zhao (CZ), oprichter en CEO van Binance oproept tot “effectieve regulering” van de industrie. Hij zei: “Ze zijn erg streng, Frankrijk is een erg strenge regelgever. Maar ze hebben de geavanceerde inzichten om daarmee om te gaan.”

En hij betoogde ook dat “het hebben van een G-7 land met een strenge toezichthouder een zeer sterk signaal naar de andere landen is”.

In een toespraak op de Paris Blockchain Week Summit vorige maand, had de beurs een investering van €100 miljoen in web3 start-ups in Frankrijk aangekondigd. CZ had opgemerkt: “Ik denk dat Frankrijk één van de meest progressieve en open-minded regeringen heeft die kunnen helpen bij het ontwikkelen van pro-crypto regelgeving.”

Ondertussen, terwijl Binance zijn activiteiten in Frankrijk opschaalt, verklaarde het bedrijf: “In lijn met onze missie om de sterkste dienstverlener voor de industrie te zijn, hebben we plannen om ons team uit te breiden om verdere ontwikkeling van infrastructuur na te streven.”

Uitbreiding van Binance in volle gang

Onlangs heeft Binance ook groen licht gekregen van de toezichthouders in Dubai, Abu Dhabi en Bahrein, terwijl het tegelijkertijd uitbreidt in de regio van de Verenigde Arabische Emiraten.

De cryptobeurs heeft ook zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van het jaar bekendgemaakt, waarbij het opnieuw een sterke groei in handelsvolumes registreerde.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.