x Oud archief

Frankrijk gaat anonieme crypto accounts verbieden om witwassen van geld te voorkomen

cryptostheen 1 min lezen

De Franse financiële autoriteiten versterkt de regelgeving voor cryptocurrencies om illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden in Frankrijk.

Op 9 december hebben verschillende ministeries in Frankrijk gezamenlijk een bevel ingevoerd om anonieme transacties met digitale activa te voorkomen door anonieme cryptorekeningen te verbieden.

De nieuwe regelgevende inspanning wordt gesteund door de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, de overzeese minister Sébastien Lecornu en de junior minister van economie Olivier Dussopt. Het bevel is in overeenstemming met artikel 203 van de Franse PACTE-wet, die staat voor het actieplan voor bedrijfsgroei en -transformatie.

In het document hebben de ministeries toegegeven dat digitale activa of cryptocurrencies “aanzienlijke kansen voor de economie” bieden, waarbij ze opmerken dat de Franse regering zich volledig bewust is van het belang ervan.

Ondanks veelbelovende kansen, brengt crypto ook aanzienlijke risico’s met zich mee die verband houden met illegale financiële activiteiten, merkten de autoriteiten op.

De ministers verwezen specifiek naar de arrestaties van september 2020 waarbij een netwerk voor terrorismefinanciering betrokken was met behulp van digitale middelen om hun sporen uit te wissen. Grote mondiale autoriteiten en organisaties zoals de Financial Action Task Force, de G7 en de G20 hebben opgeroepen tot maatregelen om illegale activiteiten met crypto te voorkomen, aldus de ministers:

“De regering wil de ontwikkeling van crypto-activa bevorderen onder de beste voorwaarden van veiligheid en aantrekkelijkheid.”

Ondertussen bereidt de Franse regering zich voor om nieuwe regelgevende bepalingen in te voeren om nieuwe digitale identificatietools toe te passen voor cryptotransacties en aanbieders van virtuele activadiensten.

“Dit verzoek, dat afkomstig is van actoren in het ecosysteem, zal het mogelijk maken om te vechten tegen anonieme transacties in digitale activa en tegelijkertijd gebruikersidentificatie te vergemakkelijken”, luidt het document.

De Franse autoriteiten zijn duidelijk bezorgd over de financiering van illegale activiteiten met cryptocurrencies. In oktober 2020 bekritiseerde de Franse minister van Financiën Le Maire crypto omdat het aanvullende hulpmiddelen biedt voor illegale activiteiten zoals het kopen van drugs en wapens en het witwassen van geld.


10/12/2020 – 20u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.