20 januari 2022

Google onderzoekt de mogelijkheid voor gebruikers om crypto op digitale kaarten te bewaren

Google duikt dieper in de wereld van cryptomunten door een voormalig bestuurslid van PayPal aan te nemen.

Google heeft PayPal veteraan Arnold Goldberg ingehuurd om zijn betalingsdivisie te leiden, aldus Bloomberg.

De in Californië gevestigde techgigant overweegt om het opslaan van cryptocurrencies in digitale kaarten toe te staan.

Bill Ready, Google president of commerce, heeft gezegd dat het bedrijf "veel aandacht" besteedt aan cryptomunten:

"Naarmate de vraag van gebruikers en handelaars evolueert, zullen wij mee evolueren."

Behalve in India is de betaaldienst van Google er in andere delen van de wereld niet in geslaagd aan te slaan, daarom zal het bedrijf meer functies toevoegen aan hun betalingsdiensten.

Gegevens gedeeld door het rapport beweren dat de wallet van Google ongeveer 150 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd heeft geregistreerd. Het betalingsalternatief Apple Pay heeft echter een obstakel opgeworpen voor de ambities van Google "zelfs op apparaten die het besturingssysteem Android draaien".

Volgens Ready zal het nieuwe initiatief mensen in staat stellen gebruik te maken van "het hele scala aan financiële diensten dat er is". De integratie met Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten lijkt een logische stap, gezien hun stijgende adoptiegraad en hun toegankelijkheid over de hele wereld. Ready vulde verder aan:

"We zijn geen bank - we hebben niet de intentie om een bank te zijn. In het verleden hebben we ons soms ongewild op dat terrein begeven. Ons doel is om te helpen verbindingen te maken. We zijn geen tegenstrijdige partij."

Begin november sloeg Google de handen ineen met het handelsplatform Bakkt en derivatenbeurs CME Group, het werd daarmee de belangrijkste cloudprovider van deze bedrijven.

In september sloeg de internetzoekmachine ook de handen ineen met het in Vancouver gevestigde bedrijf actief in blockchaintechnologie, Dapper Labs.

Alphabet, de investeringstak van Google, werd aangekondigd onder de investeerders die hielpen om de waardering van crypto investeringsgigant Digital Currency Group in november naar $10 miljard te stuwen.

Het rapport van Bloomberg zegt dat Google klaar is om meer partnerschappen in de crypto-industrie af te sluiten.


Crypto wallets zijn applicaties die uw public en private key opslaan. Samen met de interface van uw wallet wordt het mogelijk interactie te maken met verschillende blockchains, hierdoor kunnen gebruikers hun saldo controleren, geld verzenden en andere bewerkingen uitvoeren. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram