12 mei 2022

Handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) krijgt groen licht bij de grootste digitale bank van Brazilië

De grootste fintech bank van Brazilië, Nubank, zal binnenkort klanten toestaan om BTC en ETH te kopen. De neobank zinspeelde zelfs op het toevoegen van meer cryptomunten in de toekomst.

De grootste bank van Brazilië, Nubank, zal binnenkort de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanbieden. De bank maakte het nieuws eerder bekend en zei dat klanten de twee cryptomunten zouden kunnen kopen en vasthouden vanaf een waarde van 1 Braziliaanse real.

Klanten zullen deze digitale activa kunnen kopen vanaf bestaande rekeningen en hoeven geen gespecialiseerde beleggersrekening te openen. Dit zal het betreden van de markt vergemakkelijken. De bank zei ook dat ze in de toekomst mogelijk nieuwe munten zal toevoegen. Zoals het geval is geweest met vele andere bestaande financiële instellingen in het verleden, zal Paxos de partner zijn die het proces faciliteert.

David Vélez, CEO en medeoprichter van Nubank, zei dat cryptomunten aan populariteit hebben gewonnen en transformerende effecten zouden kunnen hebben,

"Cryptocurrencies zijn een groeiende trend in Latijns-Amerika. We hebben de markt op de voet gevolgd en we geloven dat er een transformationeel potentieel is in de regio."

Nubank is de grootste fintech bank in Latijns-Amerika, en biedt net als een andere neobank (online bank) veel innovatieve producten en diensten aan. Het is actief in verschillende bedrijven en tot de investeerders behoren Sequoia Capital en Berkshire Hathaway van criticus Warren Buffet. Het stond klanten al eerder toe om in de cryptomarkt te beleggen, via ETF's.

Cryptomunten zijn populair in Latijns-Amerika. Sommige landen staan meer open voor het toestaan van digitale activa dan andere, maar steeds meer banken lopen warm voor het idee ervan.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram