x Oud archief

Hype rond Solana (SOL) bereikt recordhoogte, blijkt uit gegevens

cryptostheen 2 min lezen

Solana (SOL) bereikte op dinsdag een nieuw hoogtepunt van $128 als gevolg van groeiende interesse van beleggers in het platform van de Ethereum (ETH) concurrent, die ook slimme contracten (smart contracts) ondersteunt die nodig zijn voor gedecentraliseerde financiële systemen (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

De cryptomunt, die slechts 18 maanden geleden werd gelanceerd, is ‘s werelds achtste grootste cryptocurrency, met een marktwaarde van meer dan $30 miljard, volgens gegevens van Coingecko.

De opwinding en het volume van de menigte hebben recordhoogtes bereikt nu het gewogen sentiment vier keer zoveel boven het gemiddelde ligt, volgens gegevens onthuld door crypto on-chain analysebureau Santiment.

Gewogen sociaal sentiment // Bron: Santiment

Volgens de gegevens van Santiment waren “SOL” en “Solana” ook de twee populairste termen op sociale netwerksites.

Trending woorden van de afgelopen 7 dagen // Bron: Santiment

NFT’s op Solana

De stijging van SOL werd aangewakkerd door de lancering van NFT’s, de op blockchain gebaseerde digitale kunstverzamelobjecten die populair aan het worden zijn onder beroemdheden. Het transactieverkeer piekte met de publicatie van de ‘Degenerate Apes’ NFT-collectie, die de aandacht trok van makers en tokenhouders in het Solana-ecosysteem.

In het cryptocurrency-ecosysteem zal het ‘Wormhole’ project, dat volgens een officiële release Solana wil verbinden met andere prominente gedecentraliseerde financiële netwerken, waaronder Ethereum, Terra Money en Binance Smart Chain, aan tractie winnen nu handelaren en experts anticiperen op de introductie van een oplossing voor meer interoperabiliteit.

Bovendien, als onderdeel van Wormhole, kunnen digitale activa worden verplaatst van de ene blockchain naar de andere via een bidirectionele brug wat resulteert in meer gedecentraliseerde apps die mogelijks kunnen profiteren van hogere snelheden en lagere kosten op het netwerk van Solana.

Wormhole is momenteel operationeel en maakt de uitwisseling van activa van de Ethereum blockchain mogelijk, maar het ontwikkelaarsteam van Solana heeft plannen om de brug uit te breiden en er een driewegkruising van te maken.

Institutionele interesse

Bovendien is er de afgelopen twee weken een opleving geweest in de institutionele vraag toen Osprey Funds zich registreerde voor een Solana cryptofonds vooraleer concurrent Grayscale dat doet, wat duidt op een toename van de institutionele interesse voor het product.

Beschouwd als “het zoveelste” snellere en goedkopere “alternatief voor Ethereum”, hebben institutionele beleggers kennis genomen van de groeiende aantrekkingskracht van Solana.

Voor de dominante rol in NFT’s en het gedecentraliseerde financiële ecosysteem, wedijveren alternatieve blockchains voor die van Solana (SOL) om de aandacht van investeerders. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson merkte onlangs ook de verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen op het blockchainnetwerk van Solana op.

[mcrypto id=”8448″]

31/08/2021 – 23u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.