11 juni 2021

India is naar verluidt van plan om Bitcoin als activaklasse te classificeren

De regering van India zou binnenkort een duidelijke richting kunnen geven aan Bitcoin met als mogelijkheid om de cryptocurrency als een activaklasse te classificeren.

De Securities and Exchange Board of India (SEBI) is naar verluidt van plan om het regelgevende aspect van cryptocurrencies af te handelen zodra Bitcoin is geclassificeerd als een activaklasse, vertelden bronnen dicht bij de zaak aan New India Express.

Eerder had de staat zijn zinnen gezet op een vijandige houding ten opzichte van cryptocurrencies, terwijl ze op een strikte regulering van de sector bleven hameren.

De bronnen voegen eraan toe dat het ministerie van financiën gesprekken voert over de regulering met pioniers uit de crypto-industrie. Vervolgens zal het Indische parlement een wetsontwerp voor de regulering van digitale valuta indienen dat nieuwe aanwijzingen wil geven over hoe inwoners moeten omgaan met cryptocurrencies.

India zal zich waarschijnlijk aansluiten bij andere jurisdicties zoals El Salvador voor het definiëren van de sector. Onlangs beschouwde het Zuid-Amerikaanse land Bitcoin officieel als valuta.

Sommige crypto-analisten merken op dat er een minimale kans is dat India Bitcoin als wettig betaalmiddel zal beschouwen.

“Naar mijn mening zal de regering van India een manier onderzoeken om Bitcoin te regulariseren. Ik denk niet dat India in de nabije toekomst zal overwegen om Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, omdat dit de positie van de roepie zou beïnvloeden. Het accepteren van Bitcoin als wettig betaalmiddel is een goed idee voor die landen die geen eigen valuta hebben of afhankelijk zijn van de Amerikaanse dollar”, zegt Hitesh Malviya, blockchain en crypto investeringsexpert.

De grootste hint dat de regering haar standpunt over cryptocurrencies zou kunnen veranderen, kwam nadat de Reserve Bank of India (RBI) had aangekondigd dat banken hun maatregelen van 2018 niet langer konden opvolgen. Het bevel verbood banken om transacties in verband met crypto af te handelen.

Volgens de RBI werd het verbod van 2018 ongeldig verklaard vanaf de datum waarop het hooggerechtshof het besluit om banken te verbieden cryptotransacties te ondersteunen, verwierp.

Bovendien houden enkele toonaangevende crypto exchanges de Indische markt in de gaten om een ​​basis op te zetten. Het in de Verenigde Staten gevestigde Kraken, Bitfinex uit Hong Kong en KuCoin kijken naar verluidt naar de markt. Analisten uit de crypto-industrie verwachten dat de cryptomarkt in India de komende jaren sterk zal groeien.


11/06/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram