x Oud archief

Ineenstorting cryptomarkt duwt Celsius Network in faillissement

cryptostheen 2 min lezen

Bedrijven met enorme leningen uit de cryptocurrency industrie lijken failliet te gaan nu de prijzen van cryptomunten sterk zijn gedaald, waarbij Celsius (CEL) de verantwoordelijke is van een ineenstorting ter waarde van $2 biljoen die een aantal van de meest populaire bedrijven in de industrie heeft verlamd en honderdduizenden individuele beleggers aanzienlijke hoeveelheden geld heeft laten verliezen.

In een verklaring die donderdag werd vrijgegeven, zei Celsius dat het zal proberen om zijn bedrijf in stand te houden door middel van een reorganisatie “die de waarde voor alle belanghebbenden maximaliseert.” De in New Jersey gevestigde crypto uitleendienst heeft $167 miljoen beschikbare contanten, die bepaalde activiteiten tijdens het herstructureringsproces zullen ondersteunen.

Volgens een gerechtelijke aangifte bij de Amerikaanse rechtbank voor faillissementen voor het zuidelijke district van New York, rapporteerde Celsius zijn geschatte activa en passiva op een geconsolideerde basis in een bereik van $1 miljard tot $10 miljard. Celsius heeft meer dan 100.000 schuldeisers.

In de Verenigde Staten biedt ‘Chapter 11 bankruptcy protection’ een onderneming die niet in staat is haar schulden te betalen, de mogelijkheid tot herstructurering, terwijl de activiteiten worden voortgezet.

Dit jaar, toen de waarde van cryptomunten kelderde, kregen kredietverstrekkers die roekeloze cryptoleningen aanboden te maken met een liquiditeitscrisis en terugbetalingen door consumenten, waardoor ze op onzekere financiële grond terechtkwamen.

Sommigen gingen met de situatie om door opnames door consumenten te beperken, fondsen te verkrijgen tegen gedrukte prijzen, of reorganisatieprocedures te starten.

Voordat het vorige maand alle opnames stopzette, had Celsius meer dan $20 miljard aan activa opgebouwd door depositohouders rentetarieven tot wel 18% te bieden. Dit was een paniekreactie op klanten die vertrokken.

In een verklaring zei Alex Mashinsky, medeoprichter en CEO van Celsius:

“Dit is de juiste beslissing voor onze community en ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat … we dit zullen zien als een beslissend moment, waar handelen met vastberadenheid en vertrouwen de community diende en de toekomst van het bedrijf versterkte.”

Een speciaal comité van de raad van bestuur van Celsius maakte in een persbericht bekend dat de aangifte van donderdag volgt op een “moeilijke maar noodzakelijke beslissing” die het bedrijf in juni nam om opnames, swaps en transfers op zijn platform stop te zetten om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven en zijn klanten te beschermen.

Eerder deze maand vroeg crypto broker Voyager ook een faillissementsbescherming (Chapter 11) aan, terwijl curatoren zijn ingeschakeld voor het ter ziel gegane crypto investeringsbedrijf Three Arrows Capital.

Sommige bedrijven, zoals CoinFlex en Babel Finance, hebben opnames geblokkeerd vanwege een gebrek aan liquiditeit, terwijl andere erin zijn geslaagd om insolvabiliteit te voorkomen door noodfondsen te accepteren tegen prijzen die ver onder de marktwaarde liggen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.