Web3 / Alts

Injective lanceert inEVM die compatibel is met Solana en Cosmos

De laatste mijlpaal van Injective is de lancering van inEVM, een layer 2 rollup oplossing die gebruik maakt van de Ethereum Virtual Machine. Deze integratie luidt een nieuw tijdperk van interoperabiliteit in en verbindt Ethereum met Solana en Cosmos blockchains.
cryptostheen 1 min lezen
Injective lanceert inEVM die compatibel is met Solana en Cosmos
Injective lanceert inEVM die compatibel is met Solana en Cosmos

Injective (INJ), een baanbrekend blockchainplatform, heeft een belangrijke doorbraak bereikt met de lancering van inEVM, zijn layer 2 oplossing. Deze vooruitgang maakt naadloze connectiviteit mogelijk tussen Ethereum, Solana en Cosmos ecosystemen.

Technologisch gezien vertegenwoordigt inEVM een rollup schaalbaarheidsoplossing gebouwd bovenop de Ethereum Virtual Machine. Het belooft economische transacties en compatibiliteit tussen WebAssembly (WASM) en EVM omgevingen.

Het onderscheid van inEVM ligt in zijn vermogen om ontwikkelaars een onderling verbonden omgeving te bieden voor de ontwikkeling van financiële applicaties zonder dat code hoeft te worden aangepast - een prestatie die mogelijk wordt gemaakt door zijn interoperabiliteit met meerdere programmeertalen, een primeur onder L1 netwerken.

De architectuur van inEVM is opgebouwd uit messaging layers zoals Hyperlane en LayerZero, die een ononderbroken stroom van gegevens en bronnen mogelijk maken. Celestia dient als de netwerklaag voor gegevensbeschikbaarheid, terwijl Pyth functioneert als het gedecentraliseerde oracle.

De lancering van inEVM van Injective volgt op de succesvolle voltooiing van de Caldera testnetfase, waarbij de functionaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk werden gevalideerd. Met de mainnet release gaat Injective verder in de richting van haar overkoepelende doel om een netwerk van 'electro chains' op te zetten, waardoor de uitbreiding van het ecosysteem en de interoperabiliteit van de blockchain worden verbeterd.

Deze ontwikkeling stelt Ethereum dApps in staat om naadloos te werken op netwerken zoals Cosmos en Solana, waardoor het volledige potentieel van Web3 wordt ontsloten.

Eric Chen, CEO en medeoprichter van Injective Labs, benadrukte het revolutionaire karakter van inEVM en zag het als een cruciale component in het wereldwijd schalen van on-chain financiën, zowel binnen traditionele als gedecentraliseerde financiële domeinen.

Hoewel de lancering van het mainnet afweek van de oorspronkelijke tijdlijn van de roadmap, was dit een weloverwogen beslissing, met als doel een robuust ecosysteem met een divers aanbod van dApps te garanderen. Opmerkelijk zijn TimeSwap, een leenprotocol, en Thetanauts, een on-chain optieprotocol, die beide aanzienlijke investeringen hebben aangetrokken van prominente bedrijven zoals Polychain Capital, Delphi Digital en Bain Capital Crypto.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.