x Oud archief

Inwoners van China maken 20.000 transacties tijdens testfase digitale Yuan

cryptostheen 1 min lezen

Mensen in China hebben ongeveer 20.000 transacties uitgevoerd via e-commercebedrijf JD.com in een proef met de digitale yuan van het land.

Volgens het lokale mediakanaal Global Times meldde JD.com dat 80% van de deelnemers geboren in de jaren 80 en 90 het platform gebruikte om vanaf vrijdagavond transacties uit te voeren in de digitale valuta, waarvan ten minste één transactie groter dan $1.527.

De e-commerce website rapporteerde ook de cijfers toen de stad Suzhou een real-world proef voor digitale yuan uitvoerde op het “Double Twelve” -winkelfestival, waaraan 10.000 fysieke winkels deelnamen.

De proef in Suzhou is één van de vele testfases die in heel China kunnen worden uitgevoerd om gebruiksscenario’s voor de digitale valuta van de centrale bank te testen. De gemeentelijke overheid van de stad heeft naar verluidt ongeveer 100.000 ‘rode enveloppen’ weggegeven – een traditionele methode om geschenken in China te presenteren – met daarin $3 miljoen aan digitale yuan in een loterij voor inwoners. In oktober lanceerde de stad Shenzhen een soortgelijk proefprogramma om de digitale valuta te promoten met een openbare weggeefactie van $1,5 miljoen aan 50.000 loterijwinnaars.

“In 2021 zal China blijven zoeken naar meer scenario’s om de digitale yuan te testen, maar een uitgebreide lancering is nog steeds onwaarschijnlijk”, zegt Cao Yin, algemeen directeur van de Digital Renaissance Foundation in Shanghai. Hij voegde eraan toe dat de Chinese regering waarschijnlijk gecontroleerde onderzoeken zal voortzetten totdat ambtenaren er zeker van zijn dat de digitale valuta veilig kan worden uitgegeven:

“We moeten alleen maar met onszelf concurreren in dit geval, en we moeten ons voor niemand haasten.”

De People’s Bank of China lanceerde proefprogramma’s voor de digitale yuan in april in Shenzhen, Chengdu, Suzhou en Xiongan. In november hadden de programma’s naar verluidt meer dan 4 miljoen transacties verwerkt, in totaal ongeveer ter waarde van $300 miljoen.

Sinds de lancering van het digitale yuan proefproject, heeft de centrale bank aangekondigd het aantal testen uit te breiden tot Beijing en Tianjin, en ook de omliggende provincie Hebei.

De Amerikaanse inlichtingendienst uitte onlangs zijn bezorgdheid over de Chinese CBDC als een bedreiging voor de nationale veiligheid van de US.


14/12/2020 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.