26 juni 2021

Inwoners van El Salvador ontvangen gratis Bitcoin van de overheid

De bredere adoptie van Bitcoin verspreidt zich als een lopend vuurtje in het tropische land.

El Salvador gaat $30 aan Bitcoin naar elke volwassen burger sturen, kondigde president Nayib Bukele afgelopen vrijdag aan tijdens zijn live-toespraak.

Bukele presenteerde een Bitcoin wallet met de naam ‘Chivo’ (een term voor "cool" in het Spaans) die werkt op zowel Android- als iOS-apparaten.

Salvadoranen kunnen het geschenk na registratie opeisen. Ze zullen worden gevraagd om hun DUI's (Salvadoran ID's) en telefoonnummers op te geven. Bukele gelooft dat dit het gebruik van cryptocurrencies zal helpen aanmoedigen.

De president bood een stapsgewijze handleiding aan over het gebruik van de mobiele applicatie op de nationale televisie. Burgers kunnen in de app onmiddellijk Bitcoin naar Amerikaanse dollar omzetten en omgekeerd. De gebruikers van de app zullen betalingen doen en geld sturen met behulp van QR-codes.

Chivo verbruikt geen data, dus burgers hebben geen mobiel abonnement nodig:

“De digitale portemonnee werkt zelfs overal met een mobiele verbinding en u hoeft geen mobiel abonnement voor de app te hebben.”

Bukele kondigde ook aan dat de Bitcoin-wet van El Salvador in september van kracht zal gaan. Zoals gemeld door DCN, werd deze mijlpaal op 9 juni met een overgrote meerderheid aangenomen.

De Chivo app komt in september beschikbaar op Google Play en in de App Store.


26/06/2021 - 18u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram