15 december 2020

JPMorgan strateeg: $600 miljard aan potentiële investeringen voor Bitcoin

De vraag naar Bitcoin van verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen kan de komende jaren toenemen, volgens een strateeg van JPMorgan.

Een strateeg bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft gesuggereerd dat verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen over de hele wereld $600 miljard in Bitcoin zouden kunnen investeren, meldde Bloomberg.

"De aankopen in Bitcoin van MassMutual vormen een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Je kunt de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen", schreef JPMorgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou.

Massachusetts Mutual Life Insurance Company kocht onlangs voor $100 miljoen aan Bitcoin voor zijn algemene beleggingsrekening met als doel "afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld".

Deze investering zou kunnen worden gezien als een mijlpaal en een voorloper van wat op ons afkomt, merkte Panigirtzoglou op. Hij zei dat als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in de VS, het VK en Japan slechts 1% van hun geld naar Bitcoin zouden verhuizen, dit zou resulteren in een investering van $600 miljard meer door institutionele fondsen.

Ondertussen bedraagt de totale marktkapitalisatie van Bitcoin "slechts" ongeveer $355 miljard.

De vaststelling van JPMorgan komt nu er een steeds groeiende belangstelling voor Bitcoin onder institutionele beleggers heerst. Raoul Pal, CEO van macro-onderzoek en adviesdienst Global Macro Investor, beweerde vorige week bijvoorbeeld dat Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies het potentieel hebben om "triljoenen en triljoenen waarde" van traditionele markten te absorberen.

Een ander groot verkoopargument van Bitcoin voor grote investeerders zijn de eigenschappen zoals bij goud. Volgens een ander rapport dat vorige week door de strategen van JPMorgan werd gepubliceerd, zal Bitcoin de komende jaren waarschijnlijk de waarde van goud als investeringsvehikel afbreken.

Voorstanders beweren dat de cryptocurrency meer erkenning krijgt als middel om te diversifiëren te midden van een zwakke dollar, enigszins verwant aan goud.

Bitcoin is gedaald na het bereiken van een record in begin december, maar blijft nog steeds in zicht van de $20.000, dat het nog niet heeft kunnen bereiken.


15/12/2020 - 06u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram