11 december 2020

Nieuwe institutionele speler - MassMutual koopt $100 miljoen aan Bitcoin

De in Massachusetts gevestigde verzekeringsmaatschappij MassMutual heeft zojuist aangekondigd dat het $100 miljoen in Bitcoin heeft gekocht voor zijn algemene beleggingsrekening.

Volgens een rapport van The Wall Street Journal kocht het bedrijf de cryptocurrencies - naar verluidt 5.470 Bitcoin (BTC) aan de prijs van $18.279 - via de in New York gevestigde fondsbeheerder NYDIG. MassMutual kocht naar verluidt ook een aandelenbelang van $5 miljoen in NYDIG, dat $2,3 miljard aan cryptovaluta bezit.

MassMutual vertelde dat de investering deel uitmaakt van een brede strategie, met als doel "afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld". Het bedrijf verduidelijkte dat:

"Onze investering van $100 miljoen in Bitcoin via NYDIG zal 0,04% vertegenwoordigen - of minder dan een tiende van een procent - van onze totale GIA."

De aankoop komt omdat grote institutionele spelers Bitcoin voor het eerst adopteren en ondertussen langer bezig zijn met crypto-investeringen. In september kocht business intelligence-bedrijf MicroStrategy meer dan $425 miljoen in Bitcoin als reserve. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat het de opbrengst van een effectenaanbod van $400 miljoen ook in Bitcoin zou investeren.

MassMutual vertelde verder dat het bedrijf vanaf 30 september toezicht houdt op meer dan $235 miljard op zijn algemene investeringsrekening.


11/12/2020 - 03u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram