x Oud archief

Nieuwe institutionele speler - MassMutual koopt $100 miljoen aan Bitcoin

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een rapport van The Wall Street Journal kocht het bedrijf de cryptocurrencies – naar verluidt 5.470 Bitcoin (BTC) aan de prijs van $18.279 – via de in New York gevestigde fondsbeheerder NYDIG. MassMutual kocht naar verluidt ook een aandelenbelang van $5 miljoen in NYDIG, dat $2,3 miljard aan cryptovaluta bezit.

MassMutual vertelde dat de investering deel uitmaakt van een brede strategie, met als doel “afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld”. Het bedrijf verduidelijkte dat:

“Onze investering van $100 miljoen in Bitcoin via NYDIG zal 0,04% vertegenwoordigen – of minder dan een tiende van een procent – van onze totale GIA.”

De aankoop komt omdat grote institutionele spelers Bitcoin voor het eerst adopteren en ondertussen langer bezig zijn met crypto-investeringen. In september kocht business intelligence-bedrijf MicroStrategy meer dan $425 miljoen in Bitcoin als reserve. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat het de opbrengst van een effectenaanbod van $400 miljoen ook in Bitcoin zou investeren.

MassMutual vertelde verder dat het bedrijf vanaf 30 september toezicht houdt op meer dan $235 miljard op zijn algemene investeringsrekening.


[mcrypto id=”8342″]

11/12/2020 – 03u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.