x Oud archief

Koers Analyse 29/11: Bitcoin (BTC) ziet klein herstel - Kunnen we $18.000 heroveren?

cryptostheen 3 min lezen

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen week ernstig gedaald, van $19.500 met uitschieters richting $16.000. Correcties verlopen nooit echt soepel, omdat sell-offs vaak plotseling en pijnlijk zijn. De recente correctie die in de nacht van 26 november plaatsvond is niet veel anders, aangezien de daling binnen enkele uren plaatsvond.

Sindsdien consolideerde de prijs van Bitcoin zich boven de $16.000, wat een tijdelijke bodem markeerde. De belangrijkste vraag hier is natuurlijk of de correctie voorbij is of niet. Een bepalende factor zal zijn of de BTC prijs al dan niet de cruciale niveaus kan terugwinnen die een verder opwaarts momentum kunnen ondersteunen.

#BTC #BTCUSDT (daily) – Binance Spot // TradingView

Zoals de dagelijkse grafiek laat zien, is er een belangrijke support rond het gebied van $16.000 ontstaan. De prijs van Bitcoin verloor de opwaartse trend op lagere timeframes, waardoor een kettingreactie van liquidaties plaatsvond. Deze kettingreactie deed de prijs naar beneden versnellen.

De prijs van Bitcoin neemt vaak de trap naar boven en de lift naar beneden. Wanneer dit gebeurt, zijn de cruciale ondersteuningsniveaus op hogere timeframes degene die moeten worden aangehouden, waardoor de zone rond $16.000 een sterk gebied is om te houden.

De grafiek toont tijdelijke support en bounces vanuit dit gebied, aangezien de prijs van Bitcoin momenteel $1.750 hoger is dan het ondersteuningsniveau.

#BTC #BTCUSDT (1 hour) – Binance Spot // TradingView

De 1-uursgrafiek laat een duidelijke afwijzing zien vanaf het $18.600 resistance niveau, wat de kettingreactie naar beneden heeft veroorzaakt.

Tijdens deze correctie is te zien op lagere timeframes dat er ook belangrijke weerstandsniveaus zijn, beginnend bij $18.000. De prijs van Bitcoin daalde richting support op $17.200, maakte een lichte sprong omhoog, maar kon niet doorbreken door $18.000.

Door dat falen van het breken van $18.000, is er een nieuwe resistance ontstaan. Dit weerstandsgebied moet doorbroken worden om het bullish momentum te herwinnen en vervolgens ook terug bullish te draaien op de lagere timeframes.

#BTC #BTCUSDT (daily) – Binance Spot // TradingView

Het meest waarschijnlijke scenario zou een relief bounce zijn in het gebied van $18.000 tot $18.500. Het beschreven scenario is dus niet meer geldig van zodra er zich een daily close boven dit niveau zou voordoen.

Als de $18.000 tot $18.500 breekt, is een verdere aanhoudende rally naar nieuwe recordhoogtes een zeer waarschijnlijke uitkomst. Het niet doorbreken van deze weerstandszone zou echter een nieuw bereik creëren.

Dit bereik bevindt zich tussen $16.000 en $18.000, waarbij de resistance van $18.000 een bevestiging is van een nieuwe LL (lower low). Lagere hoogtepunten duiden op een neerwaartse trend, en daarom zou de markt verdere correcties kunnen verwachten.

In dat opzicht is een correctie naar Fib 0.5 net onder de $14.000 op dit moment niet onwaarschijnlijk, daar ligt ook het vorige hoogtepunt van in juni 2019 en zou een sterke flip van support / resistance voor de cryptocurrency-markt kunnen betekenen.

Als de prijs van Bitcoin boven de golden pocket rond $12.500 – $12.800 weet te blijven, zou de volgende rally de prijs van Bitcoin hoogstwaarschijnlijk naar ongekende hoogtes kunnen duwen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

29/11/2020 – 05u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.