13 oktober 2021

Langetermijnhouders blijven sterk bullish op Bitcoin ondanks hoogtepunt in periode van 5 maanden

Bitcoin wallets die al meer dan vijf maanden geen uitstroom meer hebben gezien van fondsen bezitten momenteel voor ongeveer 750 miljard dollar aan BTC.

On-chain dataprovider Glassnode meldde dat langetermijnhouders van Bitcoin (BTC) weigeren te verkopen, ondanks dat de waarde op het hoogste peil staat in een periode van 5 maanden.

In het 'Week On-chain' rapport, merkte Glassnode op dat langetermijnhouders - Bitcoin wallets die al meer dan 155 dagen geen afname van fondsen meer hebben gezien - momenteel bijna 13,3 miljoen BTC of 70% van alle Bitcoins bezitten.

BTC in het bezit van langetermijnhouders vergeleken met nieuwe munten geproduceerd door miners // Bron: Glassnode

Het rapport merkt op dat langetermijnhouders hun collectieve voorraad de afgelopen zeven maanden met meer dan 2,37 miljoen BTC hebben verhoogd (ruwweg meer dan $130 miljard tegen de huidige prijzen). Met slechts 186.000 BTC die werd geproduceerd door miners in dezelfde periode, concludeert Glassnode dat de whales onder de langetermijnhouders 12,7 keer meer BTC verzamelen dan er wordt gedolven.

Ondanks het feit dat langetermijnhouders weigeren te verkopen, merkte Glassnode een opleving in on-chain activiteit op toen de prijs van Bitcoin dinsdag naar een lokaal hoogtepunt van $58.065 steeg.

In oktober steeg het aantal actieve adressen op het blockchainnetwerk met 19% tot 291.000 - niveaus die niet meer gezien zijn sinds de aanloop naar de keiharde bullish trend van december 2020. Glassnode suggereerde dat de piek in activiteit een voorbode zou kunnen zijn van verder bullish momentum, verklarend:

"Meer actieve marktdeelnemers zijn historisch gecorreleerd met een groeiende interesse in het activum tijdens de vroege fase van een bullish periode."

Het rapport noteerde ook een toename van de mediaan van de transactiegrootte tot ruwweg 1,3 BTC per overdracht, wat wijst op een toename van kapitaalstromen van institutionele omvang op het netwerk. In augustus daalde de mediaan tot 0,6 BTC per transactie.

Vorige week registreerde de Bitcoin blockchain (zonder het Lightning Network) zijn hoogste dagelijkse transactiewaarde van $31 miljard.

Bitcoin transactiewaarde per seconde // Bron: Woobull

Op dinsdag meldde Glassnode dat de reserves van Bitcoin op gecentraliseerde cryptobeurzen waren gedaald tot een driejarig dieptepunt van 2,4 miljoen BTC, waaruit verder blijkt dat veel beleggers ervoor kiezen om te hodlen op weg naar hogere prijzen.

Analisten uit de sector hebben gesuggereerd dat whales aan 'front running' doen op de cryptomarkt in afwachting van de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) deze of volgende maand.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram