x Oud archief

Moeilijkheidsgraad van het Bitcoin blockchainnetwerk past zich aan met meer dan 13%

cryptostheen 2 min lezen

Het Bitcoin (BTC) blockchainnetwerk heeft opnieuw een historische hoogtepunt bereikt wat betreft de hashing snelheid en overtreft daarmee de meeste prognoses.

De Bitcoin hash ribbons begonnen eind augustus te ontrollen, wat erop wees dat de omstandigheden voor miners verbeterden en de hashrate weer online kwam. De totale rekenkracht van het netwerk bedraagt momenteel iets meer dan 240 EH/s en zal naar verwachting nog verder stijgen.

De huidige rekenkracht is 3x hoger dan op het dieptepunt van het netwerk in juli 2021, toen een verbod door de Chinese overheid een uittocht van cryptominers veroorzaakte. De hashrate daalde toen tot een tweejarig dieptepunt van ongeveer 89 EH/s.

Bitcoin hashrate (7-dagelijks gemiddelde) // Bron: Glassnode

De stijging van de hashrate wordt gevolgd door een even sterke stijging van de mining difficulty. Op maandag 10 oktober zag de moeilijkheidsgraad van het netwerk zijn scherpste aanpassing van dit jaar, met een stijging van 13%. De laatste aanpassing brengt de huidige Bitcoin mining difficulty op 2x het niveau van juli 2021.

Bitcoin mining difficulty // Bron: BitcoinVisuals

De huidige mining difficulty van 35 biljoen zal de reeds onder druk staande cryptominers zwaar belasten, waardoor hun inkomsten nog verder zullen dalen.

Als we kijken naar de inkomsten per exahash, een maatstaf die wordt gebruikt om de dagelijkse inkomsten van miners te schatten, dan zien we dat miners in het hele netwerk minder winst maken. De opbrengst per exahash toont de geschatte dagelijkse winst voor miners in verhouding tot hun bijdrage aan de totale hashrate van het netwerk. Het wordt berekend door de verhouding tussen de totale inkomsten in USD of BTC te delen door de huidige hashrate van het netwerk.

Uit gegevens van Glassnode blijkt dat de inkomsten van Bitcoin miners sinds eind 2021 gestaag zijn gedaald en naar verwachting nog verder zullen dalen nu de waarde van BTC vlak bij $20.000 ligt. De huidige inkomsten van miners bedragen 4 BTC of ongeveer $80.000 per dag.

Bitcoin miner inkomsten per exahash // Bron: Glassnode

Nu verwacht wordt dat de energieprijzen in de winter zullen stijgen, zouden cryptominers hun inkomsten nog verder kunnen zien dalen. Elke volatiliteit in de waarde van BTC zal ook de miningsector verder onder druk zetten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.