x Oud archief

Moonbeam wint tweede veiling van Polkadot met crowdloan van $1,4 miljard

cryptostheen 1 min lezen

Moonbeam, een EVM-compatibel platform voor smart contracts, heeft de tweede parachain op Polkadot (DOT) gewonnen.

Volgens de aankondiging van het blockchainbedrijf is er meer dan 35 miljoen DOT, ter waarde van ongeveer $1,4 miljard, toegezegd via een crowdloan.

Ongekende steun van de community helpt Moonbeam aan een tweejarig slot op het blockchainnetwerk van Polkadot. Na de eerste veiling voor een parachain te hebben verloren van Acala, is Moonbeam nu als winnaar uit de bus gekomen, door een record bedrag aan DOT op te halen bij supporters van het project. Meer dan 200.000 deelnemers droegen hun DOT tokens bij aan de lening, die meer dan 35 miljoen DOT bereikte tegen het einde van de veiling.

Volgens een blogpost van Moonbeam bedroeg de gemiddelde bijdrage ongeveer 170 DOT per deelnemer, wat indicatief is voor de “brede deelname van de wereldwijde gemeenschap van Moonbeam.” Bijdragen werden ontvangen uit een groot aantal verschillende bronnen, waaronder de Moonbeam Foundation dApp, ondersteunende cryptobeurzen, digitale wallets en liquid staking providers.

“Dit is een mijlpaal moment voor de Moonbeam community en het ecosysteem van Polkadot in zijn geheel,” zei de Moonbeam Foundation in de aankondiging, toevoegend:

“Bij het sluiten van de tweede veiling was meer dan 95 miljoen DOT (ongeveer $3,8 miljard) vastgelegd in crowdloans voor parachainprojecten in het volledige ecosysteem. Dit is een belangrijk teken nu Polkadot voor het eerst parachains, inclusief de functionaliteit voor smart contracts, uitrolt.”

Om terug te geven aan de community die het mogelijk maakte om een tweejarig slot als een Polkadot parachain in te nemen, heeft de Moonbeam Foundation besloten om haar beloningspool uit te breiden.

Een extra 50 miljoen GLMR tokens zijn toegevoegd aan de rewards voor deelnemers, waardoor de totale beloningen op 150 miljoen GLMR komen, of 15% van de initiële tokenvoorraad. De uitbetaling van de beloningen is ook verhoogd met 50%.

De parachain lease zal beginnen op 17 december en 96 weken duren. Het platform zal in drie fasen lanceren, volgens een kortere versie van de lancering die Moonriver (MOVR) had.

Het gesegmenteerde lanceerschema is ontworpen om de stabiliteit van het uitgerolde netwerk te garanderen, dat in januari 2022 volledig operationeel moet zijn.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.