30 juni 2021

Morgan Stanley blootgesteld aan 26,5 BTC via Grayscale Bitcoin Trust

De Amerikaanse bank heeft directe blootstelling aan Bitcoin via een populair institutioneel investeringsfonds.

Een fonds dat wordt aangeboden door de Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft blootstelling aan Bitcoin ter waarde van bijna $1 miljoen via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), blijkt uit een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De bank is bekend om zijn wisselvallige standpunten over cryptocurrencies, waarbij ze af en toe afstand houdt van de industrie terwijl ze de afgelopen tijd aan het kijken is om cryptodiensten aan klanten te leveren.

Maar men kan de prijsgroei van Bitcoin niet langer negeren. De bank diende eerder dit jaar een aanvraag in bij de SEC om via verschillende van haar fondsen blootstelling te krijgen aan 's werelds grootste cryptocurrency.

Volgens de aanvraag heeft het Europe Opportunity Fund van de bank - dat investeert in 'gevestigde' en 'opkomende' bedrijven in de regio - eerder dit jaar meer dan 28.289 aandelen van GBTC opgehaald en directe blootstelling verkregen aan 26,5 Bitcoins, ter waarde van iets meer dan $950.000.

Het Europe Opportunity Fund van Morgan Stanley is ontworpen om maximale vermogensgroei na te streven door te beleggen in activa waarvan “het beleggingsteam meent dat ze ondergewaardeerd zijn op het moment van aankoop”.

Grayscale is veruit 's werelds grootste vermogensbeheerder in crypto-activa, met $31,5 miljard aan activa onder beheer. Het Bitcoin cryptofonds is goed voor het leeuwendeel van de activa onder beheer, met ongeveer $23,2 miljard.

GBTC, een populair institutioneel investeringsvehikel voor het verhandelen van Bitcoin, is een gereguleerd financieel product dat wordt aangeboden door Grayscale Investments.

Het beursgenoteerde product houdt een kleine hoeveelheid Bitcoin op een bewaarrekening voor elk aandeel dat aan beleggers wordt aangeboden, wat momenteel een van de weinige manieren is voor geaccrediteerde en institutionele Amerikaanse beleggers om legaal blootstelling aan Bitcoin te krijgen.

Zoals vermeld op hun website, bezit elk GBTC-aandeel momenteel 0,00094 BTC, wat neerkomt op iets meer dan $33,45 op het moment van schrijven. Het aandeel zelf wordt verhandeld tegen $31,13, wat betekent dat er een gereduceerde premie in rekening wordt gebracht door Grayscale (dit wordt bepaald door marktfactoren zoals de vraag naar het product).

Als zodanig vertegenwoordigen de GBTC-aandelen slechts 0,53% van het totale bezit van het fonds van Morgan Stanley en worden ze vermeld als een 'long'-positie (een 'long' verwijst naar een positie die gokt op hogere prijzen in de toekomst).

Morgan Stanley zocht eerder dit jaar naar mogelijkheden om klanten blootstelling aan Bitcoin te bieden. In april voegde de investeringsbank blootstelling toe aan 12 beleggingsfondsen via Grayscale en futurescontracten. Destijds stond het Europe Opportunity Fund niet vermeld als een potentieel doelwit voor investeringen in het activum. Het bedrijf heeft echter verschillende “kanshebber” beleggingsportefeuilles opgenomen die gericht zijn op Azië en de wereldmarkten.


30/06/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram