x Oud archief

Netwerk van Ethereum zou significante verandering kunnen meemaken met nieuw voorstel EIP-4488

cryptostheen 1 min lezen

Een nieuw Ethereum Improvement Proposel, EIP-4488, zal naar verwachting een oplossing op korte termijn brengen voor het netwerk door de verhoogde netwerkkosten te repareren waar Ethereum layer2 oplossingen mee te maken krijgen. Hoewel het voorstel is ontworpen om de problemen op dit moment op te lossen, is er ook een plan om te werken aan een oplossing voor de lange termijn terwijl het eerste reeds wordt geïntegreerd.

Programmeurs die meehelpen aan de ontwikkeling van het blockchainnetwerk hebben enthousiast gereageerd op het voorstel, omdat ze een positief resultaat verwachten van de start ervan. Op Twitter legde een expert de voordelen van EIP-4488 uit om het belang van het nieuwe voorstel uit te leggen.

Hoewel het bovenstaande misschien te mooi lijkt om waar te zijn, merkt de onderzoeker op dat er een addertje onder het gras zit. Het voorstel vermindert niet direct de datacapaciteit op layer1. In plaats daarvan bevoordeelt het rollups door de kosten van uitvoering en data in evenwicht te brengen en toch een vergelijkbare maximale capaciteit te behouden.

Bovendien is een fundamenteel probleem voor de schaalbaarheid van het netwerk de beschikbaarheid van gegevens, een ander probleem dat het EIP oplost. “Deze EIP is een verademing voor L2-protocollen die er tegen vechten,” vermeld de onderzoeker.

Ethereum heeft dit jaar een aantal grote veranderingen ondergaan, waardoor de voltooiing van de upgrade naar Ethereum 2.0 dichterbij is dan ooit. In augustus introduceerde de London hard fork het voorstel EIP-1559 op het netwerk, deze vernietigt transactiekosten en heeft sindsdien het totale aantal Ether (ETH) met meer dan 1 miljoen verminderd. Echter, dit burnmechanisme die schaarste aan munten voortbrengt, heeft weinig gedaan om de transactiekosten te verlagen.

Het digitale activum heeft te maken gehad met zware kritiek van gebruikers die herhaaldelijk hebben onthuld dat ze aanzienlijke bedragen in rekening gebracht kregen voor kleine transacties. Dit heeft er verder toe geleid dat veel gebruikers het netwerk boycotten omdat ze op zoek zijn naar een vervangend netwerk.

Echter, alle hoop is nog niet verloren voor Ethereum omdat belangrijke spelers volhouden dat het nieuwe voorstel een grote stap in de goede richting is.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.