10 februari 2022

Nieuwe functie voor Apple iPhone zal handelaars de mogelijkheid bieden om cryptobetalingen te aanvaarden

Gebruikers van Apple Pay zullen technisch in staat zijn om de 'Tap to Pay' functie van de iPhone te gebruiken om cryptobetalingen te doen bij reguliere handelaars en bedrijven.

Apple kondigde plannen aan om Tap to Pay te lanceren voor zijn iPhone, een nieuwe functie die de smartphone effectief verandert in een betalingsterminal voor bedrijven en handelaars.

De aankondiging legt uit dat met Tap to Pay, winkels en handelaars in het bezit van een iPhone contactloze betalingen kunnen ontvangen door hun mobiele apparaten te gebruiken als een betalingsmachine dankzij de NFC-technologie.

Volgens Apple zal de binnenkort te lanceren functie de ondersteuning uitbreiden tot "Apple Pay, contactloze credit- en debitkaarten en andere digitale portemonnees". Het betekent in feite dat, tenzij Apple er een directe beperking voor plaatst, klanten die de Binance Visa Card, Crypto.com Visa Card of een soortgelijke betaalkaart gebruiken, in staat zouden zijn om hun fondsen in cryptomunten te gebruiken om betalingen te doen via Tap to Pay.

Terwijl Apple een Iers-Amerikaanse fintech, Strike, heeft aangekondigd als het eerste platform dat Tap to Pay op de iPhone aanbiedt, verduidelijkte het bedrijf dat "aanvullende betaalplatforms en apps later dit jaar zullen volgen."

In 2021 lanceerde Binance een Visa debetkaart, waarmee gebruikers cryptomunten kunnen uitgeven via de gebruikelijke betaalmogelijkheden bij verkopers:

"Crypto debetkaarten zullen automatisch alle cryptocurrencies omzetten naar Amerikaanse dollars en de fondsen overmaken naar uw Visa debetkaart (minus omzettingskosten) voor gebruik bij aankopen en opnames bij geldautomaten."

In navolging lanceerde cryptobeurs Crypto.com een soortgelijk aanbod, dat kan worden toegevoegd aan Apple Pay en andere grote digitale portemonnees. Apple zei in de aankondiging:

"Tap to Pay op iPhone zal werken met contactloze credit- en debitkaarten van toonaangevende betaalnetwerken, waaronder American Express, Discover, Mastercard en Visa."

Gezien het vermogen van Binance en Crypto.com om de crypto holdings van een gebruiker in real-time om te zetten naar fiatgeld voor betalingen, zullen gebruikers van Apple Pay de nieuwe functie van de iPhone kunnen gebruiken om cryptobetalingen te doen bij de meeste handelaars en bedrijven.

Hoewel Apple Pay waarschijnlijk geen directe aankoop van goederen en diensten via Bitcoin (BTC) zal toestaan, zal het de cryptomunten van de gebruiker omzetten om overeen te komen met het bedrag in euro of dollar dat wordt gevraagd door het verkooppunt van de betalingsterminal om de aankoop te doen.

Belangrijk om niet te vergeten is dat in november 2021, Apple CEO Tim Cook zijn persoonlijke aankopen van bepaalde cryptocurrencies onthulde als "onderdeel van een gediversifieerde portefeuille", terwijl hij benadrukte geen onmiddellijke plannen te hebben om crypto te accepteren als betaalmiddel voor producten van Apple.

Apple is van plan om Tap to Pay uit te rollen in Apple Stores, iPhone XS en nieuwere apparaten.

Cash App, een populaire mobiele betaaldienst uit de Verenigde Staten, ontwikkeld en eigendom van Block, van Twitter medeoprichter Jack Dorsey, kondigde de compatibiliteit aan met het Bitcoin Lightning Network voor bijna kosteloze transacties.

Met de lancering van de nieuwe functie kunnen gebruikers van de Cash App sneller transacties doen bij traditionele bedrijven met BTC. Het bedrijf heeft de functie overal in de Verenigde Staten beschikbaar gemaakt, behalve in New York.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram