11 april 2022

Nog twee regio's gaan Bitcoin aannemen als wettig betaalmiddel

Madeira en Prospera zullen naar verluidt de volgende gebieden zijn die Bitcoin (BTC) gaan gebruiken als officieel betaalmiddel binnen hun grenzen.

De autonome regio van Portugal - Madeira - en Prospera - een rechtsgebied op het eiland Roatán van Honduras - zullen naar verluidt Bitcoin aannemen als een officieel betaalmiddel binnen hun grenzen. Inwoners van beide gebieden zullen geen vermogenswinstbelasting hoeven te betalen bij het kopen of verkopen van de grootste cryptomunt ter wereld.

Op het pad van El Salvador

De wereldwijde populariteit en ontwikkeling van Bitcoin (BTC) kreeg vorig jaar een belangrijke impuls toen El Salvador het eerste land werd dat het activum omarmde als wettig betaalmiddel. Hoewel sommigen het initiatief bekritiseerden, begonnen veel andere landen te overwegen om het voorbeeld van de Latijns-Amerikaanse staat te volgen.

Volgens een rapport van Forbes zijn de meest recente gebieden het westelijke eiland van Portugal - Madeira - en het rechtsgebied van Honduras - Prospera (gelegen op het eiland Roatán in de Caribische Zee). Joel Bomgar - de president van Prospera - verzekerde dat burgers geen persoonlijke inkomstenbelasting hoeven te betalen wanneer ze BTC verhandelen.

Hij zei ook dat de autoriteiten "andere gemeenten in Honduras of andere bedrijven of politieke onderverdelingen buiten de Verenigde Staten in staat zullen stellen om op BTC gebaseerde obligaties uit te geven vanuit het rechtsgebied van Prospera." Bomgar gelooft dat dit de lokale economie zou kunnen stimuleren door buitenlandse investeringen rechtstreeks aan te trekken.

Miguel Albuquerque - voorzitter van de regionale regering van Madeira - merkte ook op dat inwoners geen vermogenswinstbelasting hoeven te betalen als ze het digitale activum verhandelen.

"Ik geloof in de toekomst en ik geloof in Bitcoin. Onze regering zal blijven werken aan een fantastische omgeving voor BTC op Madeira," voegde hij eraan toe.

Hoe gaat het met El Salvador?

Als het enige land (op dit moment) dat BTC officieel erkent als betaalmiddel binnen zijn grenzen, is het de moeite waard om de impact op El Salvador maanden later te bekijken.

Zo heeft het land zijn toeristische sector een impuls gegeven en is het een meer aantrekkelijke bestemming voor reizigers geworden. Eerder dit jaar, merkte de minister van Toerisme - Morena Valdez - op:

"We hebben een peiling gedaan om de activiteit te controleren van voor en na Bitcoin. De toeristische sector steeg in november en december met meer dan 30%."

De regering van president Nayib Bukele heeft ook verschillende entiteiten gebouwd die verband houden met de cryptomunt, zoals een ‘Bitcoin onderwijscentrum’ en een enorm dierenziekenhuis dat wordt gevoed door de winsten van het land.

Dit laatste opende zijn deuren in februari. Elke consultatie kost $0,25 aan BTC en klanten kunnen een digitale wallet naar keuze gebruiken. Het is 24/7 open en heeft operatiekamers, hospitalisatie, quarantaine kamers, revalidatie, en andere medische voorzieningen te bieden.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram