24 november 2021

Ontwikkelaar van Pokemon Go bouwt metaverse met nieuwe financiering

Prominent investeerder Coatue, bekend van de steun aan het crypto analyseplatform Chainalysis, investeerde 300 miljoen dollar in het metaverseproject van Niantic.

Niantic, de ontwikkelaar van het populaire augmented reality (AR) mobiele videospel Pokemon Go, is van plan om een 'real-world' metaverse te bouwen met nieuw opgehaalde fondsen.

Het bedrijf kondigde eerder deze week officieel de voltooiing aan van een fondsenverhoging van $300 miljoen door het technologie en crypto investeringsbedrijf Coatue, waardoor de waardering van Niantic op $9 miljard komt te staan.

Coatue staat bekend als een belangrijke investeerder in de crypto-industrie en blockchaintechnologie en steunt bedrijven zoals Chainalysis, startup Fireblocks, blockchain beveiligingsbedrijf CertiK en anderen. Het bedrijf heeft onlangs ook deelgenomen aan een financieringsronde van $555 miljoen voor het crypto betalingsbedrijf MoonPay.

"Niantic bouwt een platform voor AR op basis van een 3D-kaart van de wereld waarvan wij geloven dat het een cruciale rol zal spelen in de volgende technologische transitie," zei Coatue general partner Matt Mazzeo. "We zijn enthousiast om samen te werken met Niantic omdat we zien dat deze infrastructuur een metaverse voor de echte wereld ondersteunt en helpt om de volgende evolutie van het internet aan te drijven," voegde hij eraan toe.

Niantic heeft niet expliciet gezegd dat zijn metaverse aspecten van blockchaintechnologie, non-fungible tokens (NFT's) of cryptocurrencies zou implementeren.

"We bouwen aan een toekomst waarin de echte wereld is verbonden met digitale creaties, entertainment en informatie, waardoor het magischer, leuker en informatiever wordt," zei Niantic oprichter en CEO John Hanke.

In tegenstelling tot Facebook, dat in oktober zijn naam veranderde in Meta om aan te geven dat het zich inzet voor de ontwikkeling van virtual reality, wil Niantic naar verluidt technologie ontwikkelen die mensen dichter bij de buitenwereld brengt.

"Bij Niantic geloven we dat mensen het gelukkigst zijn wanneer hun virtuele wereld hen naar een fysieke wereld leidt. In tegenstelling tot een sci-fi metaverse, zal een real-world metaverse technologie gebruiken om onze ervaring van de wereld te verbeteren zoals we die al duizenden jaren kennen," zei Hanke.

Pokemon Go van Niantic, gelanceerd in 2016, is één van de meest succesvolle mobiele games aller tijden, die naar verluidt eerder dit jaar de grens van $5 miljard aan omzet overschreed. Sommige spelers die actief bezig zijn met blockchain raakten geïnspireerd door Pokemon Go, met het bedrijf en de cryptocurrency IoTeX (IOTX) dat zijn project 'Pebble Go' introduceerde, met als doel real-world gegevens te integreren in NFT's met behulp van verifieerbare GPS-informatie.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram