Na de recente aankondigingen door de president van El Salvador, Nayib Bukele, die de acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel aankondigde, heeft dit geleid tot een domino-effect van andere Midden- en Zuid-Amerikaanse landen die interesse tonen in de crypto-industrie. Als gevolg hiervan heeft de president van Tanzania, Samia Suluhu Hassan, te kennen gegeven dat ze niet wil dat haar land achterblijft.
Afrika is al een aantal jaren een broeinest voor crypto. Paxful bracht vorig jaar rapporten uit dat het West-Afrikaanse land Nigeria de op één na grootste markt was na de VS en Kenia als achtste op de lijst.
Ondanks een dergelijke bereidheid van Afrikaanse burgers om cryptocurrencies te omarmen, hebben de leiders deze nieuwe ontwikkelingen nog niet willen omarmen. P2P-transacties zijn nog steeds de belangrijkste manier om cryptovaluta op het continent te kopen en verkopen.
President Hassan riep deze week tijdens een bijeenkomst van de Bank of Tanzania op om de centrale bank van het land klaar te maken voor de acceptatie van cryptocurrencies. En erkende het toegenomen gebruik van cryptomunten over de hele wereld.
De president zei verder dat de ontwikkeling van deze technologie belangrijk is. En legde uit dat de adoptie en acceptatie van crypto ervoor zal zorgen dat het land voorbereid is op toekomstige veranderingen.
Sprekend over de ontwikkeling van blockchain-adoptie, zei president Hassan:
“We zijn getuige geweest van de opkomst van een nieuw tijdperk via internet. Mijn oproep aan de centrale bank is om aan die ontwikkeling te gaan werken.”
Hassan gaf aan dat er in het hele land geen significante adoptie of acceptatie van cryptocurrencies is geweest. Ze drong er ook bij aan om Bitcoin voor meer dan alleen P2P-transacties te gebruiken in het land.
Er is geen twijfel mogelijk dat de adoptie van de crypto-industrie snel gaat. Tal van bedrijven zijn naar buiten gekomen dat ze cryptocurrencies willen toevoegen als betaalmethode, maar worden tegengehouden door regelgeving in verschillende staten waar ze momenteel actief zijn.
Afrikaanse leiders lijken nooit voorop te lopen bij het bepleiten van de adoptie van digitale valuta. Landen als Nigeria hebben digitale valuta ronduit verboden, maar de burgers lopen nooit ver achter op de rest van de wereld. Het wordt aan de financiële instellingen overgelaten om bij te blijven of achter te blijven.
Alleen Nigeria heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer dan $99,1 miljoen in Bitcoin verhandeld. Het is de grootste P2P cryptomarkt in Afrika. Kenia staat op de tweede plaats op het continent met $38,4 miljoen. Met Ghana en Zuid-Afrika die de derde en vierde positie opeisen met respectievelijk $27,4 miljoen en $25,8 miljoen.
Landen die de kans grijpen om crypto te gebruiken als een vooruitgang in de richting van economische ontwikkeling, zijn altijd de belangrijkste focus geweest binnen de cryptowereld. Dit zal dan ook ongetwijfeld doorgaan.
[mcrypto id=”8342″]
16/06/2021 – 02u00
Stijn van DCN