x Oud archief

Reddit en blockchain - Samenwerking met Ethereum Foundation aangekondigd

cryptostheen 1 min lezen

Het populaire sociale medianetwerk Reddit, dat meer dan 1,7 miljard maandelijkse bezoekers telt, verdiept zijn banden met de Ethereum Foundation in wat het heeft geformaliseerd als zijn allereerste blockchain-partnerschap.

Volgens een aankondiging van Reddit admin u/jarins, zal het doel van de samenwerking zijn om de ‘toewijding van de site aan blockchain’ te vergroten, de schaalvergroting en middelen voor het Ethereum-ecosysteem te versnellen en de waarde en onafhankelijkheid van blockchaintechnologie naar miljoenen redditors te brengen.”

In 2020 had Reddit al twee grote Ethereum-gerichte projecten bekend gemaakt. De eerste, een applicatie genaamd Community Points, was een beloningssysteem dat redditors beloonde met ERC-20 tokens voor het bijdragen aan boeiende inhoud aan het platform. Reddit volgde dit vervolgens op met een wedstrijd – The Great Reddit Scaling Bake-Off – waarin werd gezocht naar inzendingen met oplossingen voor schalingsproblemen, die applicaties zoals Community Points zouden kunnen helpen door te groeien naar het Ethereum mainnet en uiteindelijk op te schalen naar alle 400+ miljoen maandelijkse gebruikers van het netwerk.

Met deze volgende fase van een meer geformaliseerde betrokkenheid bij de Ethereum Foundation, zal de focus liggen op het ontwikkelen van de schaaltechnologie die grootschalige toepassingen zoals Community Points op de Ethereum blockchain kan ondersteunen. Het project zal worden geleid door het interne cryptoteam van Reddit en de aankondiging omvat een oproep aan alle back-end -ingenieurs die geïnteresseerd zijn in schaalvergroting en die geïnteresseerd zijn om lid te worden van het cryptoteam van Reddit om te helpen bij het ontwikkelen van een meer gedecentraliseerd internet. Alle schaaltechnologie die via het nieuwe partnerschap is ontwikkeld, zal open source zijn voor het publiek.

Volgens de post zijn Community Points momenteel in bèta op het Rinkeby-netwerk en worden ze getest in r/Cryptocurrency en r/FortNiteBR. Reddit ziet de applicatie als:

“De eerste poging om gedecentraliseerde technologie te gebruiken om individuen in staat te stellen een gevoel van verantwoordelijkheid en meer eigenaarschap te geven in de gemeenschappen die ze creëren en waaraan ze bijdragen”.

In de afgelopen dagen hebben redditors de krantenkoppen gehaald met hun gecoördineerde day trading -campagnes om aandelen sterk omhoog te duwen – waarbij ze doorgewinterde hedgefondsen wegspelen.


[mcrypto id=”8446″]

28/01/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.