14 februari 2022

Rekenkracht van Bitcoin explodeert naar nieuwe recordhoogte, netwerk sterker dan ooit tevoren

De hashing snelheid van het Bitcoin (BTC) netwerk steeg razendsnel in slechts één dag, waardoor de beveiliging tegen aanvallen op de blockchain verder toeneemt.

Het Bitcoin blockchainnetwerk heeft een nieuwe hashrate recordhoogte bereikt met een dagelijks gemiddelde van 229,45 Ehash/s op 13 februari 2022, waarmee het gedecentraliseerde ecosysteem verder wordt beveiligd door een groeiend netwerk van wereldwijde miners.

De hashrate correleert met de rekenkracht die de computerapparatuur van een miner nodig heeft om een transactie te bevestigen. De recente piek in de hashing snelheid van het Bitcoin (BTC) netwerk verzekert verdere beveiliging tegen aanvallen door slechte actoren ervan te weerhouden frauduleuze transacties te bevestigen.

Bitcoin (BTC) rekenkracht - dagelijks gemiddelde // Bron: Bitinfocharts

Eerder leidde een algemeen verbod op het delven en verhandelen van cryptomunten in China tot zorgen over de veiligheid van het blockchainnetwerk, aangezien het Aziatische land bijdroeg aan 34,25% van de totale rekenkracht voor het delven van Bitcoin tot juni 2021.

Toen miners uiteindelijk hun heil zochten in andere landen, zag het netwerk een scherp herstel - en overtrof het uiteindelijk de eerdere recordhoogtes.

Bitcoin (BTC) miningactiviteiten per land // Bron: CBECI

Op dit moment dragen de miners die in de Verenigde Staten wonen het meeste bij aan de wereldwijde hashing snelheid van het netwerk, namelijk 35,4%.

Veel analisten concludeerde in begin van het jaar dat spelers in de industrie geloven dat de hashrate van Bitcoin zal blijven groeien. Ondanks de paniek onder beleggers als gevolg van de chaotische prijsactie van BTC, wezen experts erop dat de blockchain van Bitcoin aantoonbaar sterker is geworden dan ooit tevoren.

Michael Levitt, medeoprichter, voorzitter en CEO van miningbedrijf Core Scientific, vertelde dat hij verwacht dat de globale hashrate zal blijven groeien in een agressief tempo. Hij zei echter dat deze groei afhankelijk is van de prijs van BTC in de toekomst, samen met het succes van de infrastructuur die momenteel wordt gebouwd.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram