16 november 2021

Ripple is schuldig aan fraude en niet aan het schenden van de effectenwetgeving, volgens de CEO van Messari

Messari CEO Ryan Selkis is van mening dat, hoewel Ripple niet schuldig is aan het schenden van de effectenwetgeving, het wel degelijk schuldig is aan fraude en dienovereenkomstig moet worden aangeklaagd.

Ripple Labs is al bijna een jaar in een lelijke rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). En nog steeds is er geen beterschap in zicht. Toen het blockchainbedrijf voor het eerst door de waakhond werd beschuldigd van het schenden van de effectenwetgeving, kwamen vele Ripple (XRP) supporters uit de crypto community Ripple Labs steunen.

Er is weliswaar duidelijk ook zeer veel tegenwind. In een Twitter thread die de verantwoordelijkheid van de SEC in gebreke stelt, merkte de CEO van Messari op:

"Ze hebben houders van XRP misleid over een tokenverkoop met voorkennis, maakten selectief gegevens bekend en hypten partnerschappen als een meerwaarde voor de onderliggende munt."

Ryan Selkis betoogde ook dat als SEC directeur Gary Gensler het 'Safe Harbor' voorstel van commissaris Peirce had gesteund, de vermeende frauduleuze activiteiten van Ripple hadden kunnen worden "verholpen". In plaats daarvan:

"De SEC bestrijdt technische schendingen van de regelgeving rond effecten, terwijl ze Safe Harbor negeert, die fraude zou voorkomen."

SEC commissaris Hester Peirce, beter bekend als "crypto-mom," heeft in de loop van het jaar meerdere edities van het voorstel uitgebracht. Ze introduceerde een uitstelperiode van drie jaar om projecten met succes te laten starten voordat ze zich zorgen moeten maken over federale effectenwetten en hoe zo'n project eruit moet zien. Dit om meer ademruimte te bieden om hun netwerken en communities te ontwikkelen.

Hoewel ze veel positieve feedback kreeg, moet ze nog de goedkeuring krijgen van andere commissieleden.

Selkis haalde ook verschillende voorbeelden uit de bedrijfsvoering van Ripple Labs aan om te bewijzen hoe het voorstel van Peirce het bedrijf ten goede had kunnen komen.

Allereerst had Peirce voorgesteld dat er voldoende informatie moet worden verstrekt zodat derden de transactiegeschiedenis van het token kunnen verifiëren. Selkis is van mening dat dit "ervoor gezorgd zou hebben dat Ripple een vrij beschikbare en forkable block explorer zou hebben ondersteund."

Het volgende punt met betrekking tot het documenteren van de transactiegeschiedenis zou hun in staat gesteld hebben om alle historische verkooporders van Ripple te verantwoorden, samen met "al de kortingen aan zakelijke partners," volgens Selkis.

Hij voerde ook aan dat het voorstel het mogelijk zou hebben gemaakt om de verkoop van XRP door de topmanagers van Ripple, samen met de verbonden stichting, te volgen.

Hij concludeerde dat het voorstel Ripple drie jaar de tijd zou hebben gegeven om een "distributie- en decentralisatiestrategie" uit te werken. Hij voegde eraan toe:

"Het bedrijf zou ofwel zijn lopende verslaglegging hebben opgeschoond, ofwel te maken krijgen met handhavingsacties wegens fraude. Het zou een pro-groei en pro-innovatie strategie zijn geweest. De leidinggevenden zouden hun rapportage hebben verbeterd, of geconfronteerd worden met aanklachten wegens fraude en niet louter voor schendingen van de effectenwetgeving."

Selkis is al lang kritisch over Ripple, lang voordat het bedrijf werd aangeklaagd door de SEC. Terwijl Messari eerder naar XRP verwees als "giftig afval", had de oprichter ooit een rapport gepubliceerd waarin hij Ripple beschuldigde van het gebruik van zijn liefdadigheidsstichting RippleWorks als een belastingparadijs.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram