x Oud archief

Square CEO Jack Dorsey gaat samenwerking aan met Blockstream voor Bitcoin mining op zonne-energie

cryptostheen 1 min lezen

Bitcoin-technologiebedrijf Blockstream werkt samen met het betalingsbedrijf Square van Jack Dorsey (medeoprichter van Twitter) om een Bitcoin mining-faciliteit op zonne-energie te bouwen, volgens het persbericht van zaterdagavond.

Het doel van het initiatief is om te benadrukken hoe Bitcoin de adoptie van groene energie kan versnellen. Het open-source duurzame mining-project ontvangt een investering van $5 miljoen van Square.

Blockstream CIO Chris Cook beweert dat hernieuwbare energie “de meest kosteneffectieve stroom is die beschikbaar is”:

“Samen met Square hopen we dat het open en transparante karakter van het project een model wordt waar andere bedrijven van kunnen leren. We hopen aan te tonen dat een hernieuwbare mining-faciliteit in de echte wereld niet alleen mogelijk is, maar ook empirisch bewijst dat Bitcoin de wereld versnelt naar een duurzame toekomst.”

Volgens een Twitter-thread gepost door Jack Dorsey uit Miami, overweegt de betalingsgigant Square daarnaast om een hardware wallet voor Bitcoin te maken.

Hij beweert dat het “volledig open en transparant” zal worden gebouwd, terwijl het enkele van de belangrijkste principes van het bedrijf deelt.

Ook wil Dorsey het herstelmechanisme verbeteren om te voorkomen dat mensen hun geld ‘verbranden’:

“Klanten moeten hun herstelinformatie beschermen tegen schade, verlies en diefstal en moeten het verborgen kunnen bewaren. In de praktijk is dit nog niet klaar voor de mainstream. We willen niet meer zien dat wachtwoorden op post-its worden bewaard. Welke oplossing moeten we overwegen?”

De digitale portemonnee van Square zal waarschijnlijk zonder display komen om het handiger en toegankelijker te maken. Het bedrijf zal ook proberen mobiele gebruikers een “uitstekende ervaring” te bieden.

Het in Parijs gevestigde Ledger en het in Praag gevestigde Trezor zijn momenteel de twee grootste bedrijven op de markt voor hardware wallets voor cryptocurrencies. Het valt nog te bezien of Square in staat zal zijn om hun dominantie op te eisen.

Op de Bitcoin 2021 -conferentie zei Dorsey tenslotte dat hij bereid zou zijn Square en Twitter te verlaten om aan Bitcoin te werken:

“Als ik niet bij Square of Twitter was, zou ik aan Bitcoin werken. Als het meer hulp zou nodig hebben dan Square of Twitter, zou ik mijn tijd volledig overlaten voor Bitcoin.”

[mcrypto id=”8342″]

06/06/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.