20 februari 2021

Stijgende prijs van Bitcoin duwt marktkapitalisatie voor eerste keer ooit voorbij de grens van $1 biljoen

De prijs van Bitcoin bereikte een nieuw hoogtepunt op $56.382, waardoor zijn status als één van de meest waardevolle activa ter wereld werd bevestigd.

Toen de prijs van Bitcoin (BTC) boven de $55.300 kwam, overtrof de marktkapitalisatie op 19 februari voor de eerste keer $1 biljoen. De uitbraak ging de hele dag door waarna BTC rond middernacht een nieuwe ATH bereikte op $56.382.

Nu Bitcoin zijn status als ‘activa van één biljoen dollar’ heeft versterkt bij onder meer Amazon, Apple en Google, tonen oudere banken zoals in de VS steeds meer interesse in het aanbieden van cryptocurrency-bewaringsdiensten voor hun klanten.

Historische grafiek marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

De betekenis van deze gebeurtenis zal niet snel vergeten worden door degene die in de financiële wereld werken, aangezien slechts een handvol activa ooit deze status heeft bereikt. Hoewel Bitcoin in 2009 misschien als een loutere nieuwsgierigheid begon, duurde het slechts 12 jaar voordat het een wereldwijd activum werd met een marktkapitalisatie van $1 biljoen.

Voor degenen die niet bekend zijn met de unieke prijsgeschiedenis van Bitcoin, werden in maart 2010 amper 10.000 BTC geveild op het forum van Bitcointalk.org voor $50, maar er werd geen koper gevonden.

Twee maanden later kocht Laszlo Hanyecz twee pizza's voor 10.000 BTC, en de rest is geschiedenis. Tijdens de eerste zestien maanden van zijn bestaan was Bitcoin dus iets tussen een verzamelobject zonder geldwaarde en een experiment onder enthousiastelingen.

10 grootste activa op basis van marktkapitalisatie // Bron: 8marketcap

Volgens 8marketcap zijn er naast Bitcoin slechts zeven verhandelbare activa met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen. Goud en zilver staan ​​natuurlijk op deze lijst omdat ze een synoniem zijn van geld en al meer dan 4000 jaar als waardeopslag (store of value) dienen.

Hoewel het is uitgestorven om munten en reserveverplichtingen van fiat-valuta te ondersteunen, wordt goud nog steeds veel gebruikt door centrale banken, onderlinge fondsen en particuliere beleggers. Ondanks dat edelmetalen het voordeel hebben dat ze een relatief constante aanvoer hebben, evolueren de mogelijkheden van veel bedrijven om winst te maken.

Amazon is bijvoorbeeld in juli 1994 opgericht als online marktplaats voor boeken. Tegenwoordig profiteert de gigant van cloud computing, digitale streaming, film- en televisieproducties, gadgets, supermarkten, e-commerce en kunstmatige intelligentie.

In juni 1996 haalde Amazon $8 miljoen aan startkapitaal op bij Kleiner Perkins en in datzelfde jaar had het bedrijf $5,8 miljoen verloren, hoewel de omzet in het vierde kwartaal verdubbelde ten opzichte van het vorige. De beursintroductie van Amazon in mei 1997 had een aanvankelijke prijsklasse van $12 tot $14, maar kwam uit op $18, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op $438 miljoen.

Het kostte Amazon 27 jaar om een ​​marktkapitalisatie van $1 biljoen te bereiken. Ondertussen overschreed Microsoft, opgericht in april 1975, de mijlpaal van $1 biljoen pas 45 jaar later (in juni 2019). Google werd gelanceerd in september 1998 en 22 jaar later (in januari 2020) overschreed het bedrijf de grens van $1 biljoen.

BTC / USDT (4-uursgrafiek) - Binance // Bron: Tradingview

Meerdere altcoins sloten zich aan bij BTC en Ether (ETH) bij het tot stand brengen van nieuwe all-time highs, aangezien zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchange tokens sterke stijgingen kenden.

Binance Coin (BNB) bleef profiteren van de groeiende invloed van de Binance Smart Chain (BSC), aangezien het stijgende volume het token naar een nieuw hoogtepunt van $339,14 bracht.

Deze parabolische rally verzekerde BNB's plek als het derde gerangschikte project qua marktkapitalisatie achter Bitcoin en Ether.

DeFi-gerelateerde projecten zoals PancakeSwap (CAKE) en Venus (VXS) zijn de grote leiders op de BSC en beide bereikten nieuwe hoogtepunten met respectievelijk $20,62 en $101,50. REN maakte ook een mooie rit nadat de recente integratie met BSC het token naar een recordhoogte van $1,69 hielp.

Traditionele markten sluiten de week gemengd af

Na een week met nieuwe hoogtepunten voor de belangrijkste indices, sloten traditionele markten de week vrijdag gemengd af, omdat de Amerikaanse economie te maken kreeg met aanhoudende gevolgen van de pandemie en de stijgende werkloosheid.

De NASDAQ eindigde de laatste handelsdag met een stijging van 0,07% terwijl de Dow vlak bleef. De S&P 500 daalde met 0,19%.

Bullish momentum kan zich gedurende het weekend uitstrekken

Terwijl traditionele markten voor deze week sluiten, vertoont het bullish momentum dat Bitcoin en altcoins hoger blijven duwen zonder tekenen van vertraging. Recente historische gegevens laten zien dat de rally's van Bitcoin in 2021 de neiging hebben om op weekends plaats te vinden en veel analisten zijn van mening dat het best gerangschikte digitale activum in het weekend het niveau van $60.000 zou kunnen aanvallen.

Het 24-uurs karakter van de cryptomarkt betekent dat markten altijd ergens op de planeet actief zijn. Aangezien de huidige bullmarkt meer aandacht trekt van particuliere en institutionele beleggers, lijkt de trend van afnemend handelsvolume in het weekend niet langer zo sterk van kracht te zijn.

Hoewel de prijs van Ether (ETH) onder de $2.000 bleef, slaagde het er toch in om zich te herstellen naar een nieuw record van $1.974.

Er zijn steeds meer bullish geruchten dat institutionele beleggers diep geïnteresseerd zijn in het rendement dat wordt geboden door staking op Eth2 en door deelname aan de groeiende DeFi sector, die beide de drijvende kracht zijn achter de groeiende vraag naar Ether.

Recente prijsuitbraken van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Binance Coin en DeFi-supersterren zoals REN en CAKE hebben ook geholpen om de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-sector naar een nieuw record van $1,75 biljoen te tillen. De dominantie van Bitcoin bedraagt momenteel iets meer dan 60%.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


20/02/2020 - 02u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram