x Oud archief

SundaeSwap belooft eerste functionele DEX op de blockchain van Cardano (ADA)

cryptostheen 2 min lezen

SundaeSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX) op Cardano (ADA), is gelanceerd als een publiek testnet. Dit is de eerste keer dat een project gebruik maakt van smart contracts op Cardano om succesvol tokens uit te wisselen op het publieke testnet.

Gedecentraliseerde handelsbeurs gaat live op het Cardano testnet

SundaeSwap is naar verluidt de eerste volledig functionele DEX op het testnet van Cardano geworden. Matt Ho, de CTO van SundaeSwap, postte de link naar de genesistransactie.

Programmeerbare contracten op Cardano raakten een enorme technische wegversperring kort na de lancering in september met de Alonzo hardfork. Toen hadden ontwikkelaars die op Cardano werkten problemen gemeld met het bereiken van ‘concurrency’ als gevolg van het aangenomen extended UTXO (e-UTXO) model van de blockchain. Concurrency is de mogelijkheid voor meerdere partijen om tegelijkertijd te communiceren met het smart contract.

In september van dit jaar slaagde één van de eerste teams die werkten aan een DEX genaamd MinSwap op het Cardano testnet er niet in om de functionaliteit voor token swaps te bereiken. Hierna verklaarden zowel Minswap als andere teams, waaronder SundaeSwap, dat Cardano dApps oplossingen nodig hadden om problemen rond de schaalbaarheid te beperken.

Na drie maanden heeft SundaeSwap schijnbaar een werkende oplossing geïmplementeerd, althans op het testnet. De DEX maakt gebruik van een mechanisme dat het mogelijk maakt om native tokens op het blockchainnetwerk met elkaar uit te wisselen. Met behulp van smart contracts ondersteunt de DEX ook gedecentraliseerde liquiditeitspools.

Gebruikers kunnen de digitale wallets van Nami of Yaroi aansluiten die compatibel zijn met het SundaeSwap testnet en vervolgens wat testgeld (tADA) storten. Zij kunnen dan het platform testen door ofwel tokens te ruilen of liquiditeit toe te voegen. Het toevoegen van testfondsen kan enige tijd duren, afhankelijk van de congestie op het netwerk.

Aangezien SundaeSwap zich nog steeds in een testfase bevindt, kan het daaropvolgende mainnet in de komende weken worden gelanceerd nadat het team alle gerapporteerde bugs heeft opgelost. Een specifieke datum voor de lancering van het mainnet van de DEX is echter nog niet bekendgemaakt.

Het platform is echter nog steeds niet vrij van bugs. Terwijl verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze met succes tokens hebben geruild op het SundaeSwap testnet, hebben anderen geklaagd over vertragingen van de transactie tot een uur en langer als gevolg van congestie.

Ondanks de congestie en bugs, wordt het platform beschouwd als een functioneel product. De ontwikkeling bij SundaeSwap is een reden voor wat opluchting in de community en hint dat DeFi op het netwerk van Cardano misschien eindelijk om de hoek ligt. Andere DEX’s en on-chain handelsprotocollen zoals ErgoDEX, MinSwap en Maladex maken zich nog steeds klaar voor de lancering in een publieke testfase.

Op dit moment zijn alle DeFi projecten op Cardano nog in ontwikkeling en dragen ze niet bij aan on-chain activiteit.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.