x Oud archief

Totale waarde in het Ethereum depositocontract stijgt naar een nieuw hoogtepunt nu de langverwachte upgrade nadert

cryptostheen 2 min lezen

Sinds Ethereum 2.0 staking werd gelanceerd in november 2020, hebben 398.000 unieke validators Ether (ETH) gestort op de beacon chain met 19.800 extra validators die zich in de afgelopen 30 dagen hebben toegevoegd. Het totaal aantal ETH dat vergrendeld is, is nu gelijk aan 10,73% van het circulerende aanbod en is ruwweg $23,2 miljard waard tegen de huidige prijzen.

Totale vergrendelde waarde en aantal validators op Ethereum 2.0 // Bron: Glassnode

Staking kan op Ethereum door het storten van 32 ETH om de software voor validators te activeren. Net als de manier waarop proof-of-work blockchains vertrouwen op miners om transacties te valideren, vertrouwt het proof-of-stake consensusmechanisme op ‘stakers’ om transacties te valideren door nodes te draaien. Dit houdt de blockchain veilig en beloont hen met ETH tijdens het proces. Volgens gegevens van Staking Rewards ontvangen validators momenteel 4,14% aan beloningen op jaarbasis voor het vergrendelen van hun tokens in het depositocontract.

ETH 2.0, ook bekend als Serenity is de verschuiving van Ethereum van een proof-of-work, naar een proof-of-stake blockchainnetwerk. De overgang is gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid, efficiëntie en snelheid van het netwerk. Het huidige PoW netwerk gaat gebukt onder verschillende tekortkomingen met als ergste de hoge transactiekosten.

Ethereum is nog steeds het meest ontwikkelde blockchainnetwerk en trekt het hoogste percentage projecten aan die web3 willen integreren. Het netwerk heeft ook het hoogste aantal transacties, wat soms congestie veroorzaakt, wat leidt tot buitengewone kosten.

De overgang naar PoS is vastgelegd in drie fases, de Beacon chain, The Merge, en Shard chains. Bovenop deze fases zijn kleinere testnets gericht op het toestaan aan ontwikkelaars om applicaties en mogelijkheden te testen in een gecontroleerde omgeving. Op dit moment bevindt het zich in het publieke testnet ‘Ropsten’, een belangrijke testfase voor The Merge in augustus.

Afgezien van de eerder genoemde verbeteringen, zal ETH 2.0, zodra het mainnet online gaat, volgens ontwikkelaars tot 100.000 transacties per seconde kunnen verwerken zonder knelpunten. Momenteel ondersteunt het PoW netwerk slechts zo’n 30 transacties per seconde, wat het onophoudelijke probleem van netwerkkosten verklaart. ETH 2.0 zal naar verwachting ook de koolstofvoetafdruk van het netwerk met 99% verlagen, waardoor het crypto activum wordt gepositioneerd als de ‘groene’ keuze voor ontwikkelaars en gebruikers.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.