25 april 2022

Twitter accepteert Elon Musk zijn overnamebod van $44 miljard

Twitter heeft het bod van miljardair Elon Musk aanvaard om het sociale mediabedrijf te kopen voor ongeveer 44 miljard dollar.

De Tesla CEO zal $54,20 per aandeel van Twitter (NYSE: TWTR) betalen, volgens een voorstel die werd ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder.

De transactie, die Twitter een privaat bedrijf zal maken, zal naar verwachting ergens dit jaar worden afgerond, in afwachting van de volledige goedkeuring van aandeelhouders en toezichthouders.

De onafhankelijke bestuursvoorzitter van Twitter, Bret Taylor, zei dat het bestuur een "doordacht en uitgebreid proces heeft uitgevoerd om het voorstel van Elon te beoordelen, met een bewuste focus op waarde, zekerheid en financiering".

De aankondiging komt vier dagen nadat de miljardair een financieringspakket onthulde om de overname te ondersteunen, wat, volgens Reuters, het bestuur van Twitter ertoe bracht het aanbod serieuzer te nemen.

Musk deed de aankoop met een totale lening van $25,5 miljard en een toezegging van $21 miljard met eigen vermogen.

Musk heeft eerder gezegd dat zijn "beste en definitieve" bod van $54,20 een premie is van 54% ten opzichte van de dag voordat hij begon te investeren in Twitter en een premie van 38% ten opzichte van de dag voordat zijn investering publiekelijk werd aangekondigd.

Musk bracht het bod eerder deze maand uit, een zet die kwam dagen nadat hij een belang van 9,2% verwierf in het sociale mediaplatform. Een dag later stelde de raad van bestuur van Twitter een zogenoemde gifpil in om een mogelijke deal te dwarsbomen.

De Tesla CEO heeft gezegd dat, mocht zijn overname slagen, hij het algoritme van Twitter zou openstellen en zou proberen om het een inclusieve plek voor vrije meningsuiting te maken. Hij zei ook dat hij zou proberen om spam en bot accounts aan te pakken.

Musk wees in de aankondiging van de transactie ook op het belang van Twitter als platform voor vrije meningsuiting.

"Vrije meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken worden besproken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid," zei Musk.

"Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmes open-source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spam bots te verslaan en alle mensen te verifiëren. Twitter heeft een enorm potentieel - ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers om het platform te laten openbloeien."

Voorafgaand aan de aankondiging, tweette hij dat hij hoopte dat zelfs zijn ergste critici op het platform zouden blijven, "want dat is wat vrije meningsuiting betekent."

Twitter zal donderdag de winst over het eerste kwartaal bekendmaken. Het is niet van plan om een bijhorende vergadering te houden in verband met de transactie.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram