2 juni 2022

Uitgegeven stablecoins nemen af met $30 miljard in een maand tijd, de sterkste daling in de geschiedenis

De ineenstorting van het ecosysteem van Terra, die rimpelingen veroorzaakte in de cryptomarkt, heeft ook zijn impact gehad in de hele sector van stablecoins.

De circulerende voorraden van stablecoins zijn met $30 miljard gedaald ten opzichte van de vorige maand in wat de grootste daling in zijn soort is in de geschiedenis van de markt, volgens een tweet en grafiek gepubliceerd door data- en analyseplatform CryptoRank.

Stabielecoin voorraden // Bron: CryptoRank Platform

Volgens de grafiek is het aantal stablecoins, waaronder Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) en anderen, in mei met 16% gedaald tot $160 miljard. Het aantal uitgegeven stablecoins stond slechts een maand eerder op $190 miljard.

Deze enorme daling volgde op de ondergang van het ecosysteem dat is ontworpen door Terraform Labs, een cryptobedrijf dat het Terra blockchainnetwerk en de DeFi applicatie Anchor creëerde.

Ondertussen zijn de medeoprichter en CEO van Terraform Labs, Do Kwon, nu meerdere keren beschuldigd van fraude.

In het eerste geval heeft een klokkenluider, op Twitter alleen bekend als FatManTerra en lid van het Terra Research Forum, gedetailleerde beschuldigingen tegen Do Kwon geuit wegens het plegen van fraude tegenover de investeerders van het platform met behulp van het Mirror Protocol.

Meer recentelijk kwam Terraform Labs onder vuur te liggen voor meer beschuldigingen - van het witwassen van $4,8 miljoen via een lege vennootschap in Zuid-Korea genaamd Company K. Deze beschuldigingen werden ook door FatManTerra naar voren gebracht in beweringen die gedeeltelijk werden gestaafd door de informatie van de belastingdienst van het land.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram