x Oud archief

Uitgegeven stablecoins nemen af met $30 miljard in een maand tijd, de sterkste daling in de geschiedenis

cryptostheen 1 min lezen

De circulerende voorraden van stablecoins zijn met $30 miljard gedaald ten opzichte van de vorige maand in wat de grootste daling in zijn soort is in de geschiedenis van de markt, volgens een tweet en grafiek gepubliceerd door data- en analyseplatform CryptoRank.

Stabielecoin voorraden // Bron: CryptoRank Platform

Volgens de grafiek is het aantal stablecoins, waaronder Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) en anderen, in mei met 16% gedaald tot $160 miljard. Het aantal uitgegeven stablecoins stond slechts een maand eerder op $190 miljard.

Deze enorme daling volgde op de ondergang van het ecosysteem dat is ontworpen door Terraform Labs, een cryptobedrijf dat het Terra blockchainnetwerk en de DeFi applicatie Anchor creëerde.

Ondertussen zijn de medeoprichter en CEO van Terraform Labs, Do Kwon, nu meerdere keren beschuldigd van fraude.

In het eerste geval heeft een klokkenluider, op Twitter alleen bekend als FatManTerra en lid van het Terra Research Forum, gedetailleerde beschuldigingen tegen Do Kwon geuit wegens het plegen van fraude tegenover de investeerders van het platform met behulp van het Mirror Protocol.

Meer recentelijk kwam Terraform Labs onder vuur te liggen voor meer beschuldigingen – van het witwassen van $4,8 miljoen via een lege vennootschap in Zuid-Korea genaamd Company K. Deze beschuldigingen werden ook door FatManTerra naar voren gebracht in beweringen die gedeeltelijk werden gestaafd door de informatie van de belastingdienst van het land.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.