17 juni 2021

Whales bezitten nu 48,7% van het aanbod van Bitcoin na laatste aankopen van in totaal 90.000 BTC

Uit gegevens van een populair analysebedrijf blijkt dat 'crypto whales' de laatste tijd Bitcoin hebben verzameld en nu bijna de helft van het totale BTC-aanbod in handen hebben.

Het analyseteam van Santiment heeft op Twitter gegevens gedeeld dat Bitcoin whales hun BTC-posities in de afgelopen drie maanden hebben vergroot en nu de helft van het totale aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben.

Grote bezitters hebben 90.000 Bitcoins verzameld

De eerder gepubliceerde tweet van Santiment laat zien dat in de afgelopen 90 dagen het aantal wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun bezit hebben toegevoegd.

Dat is een equivalent van maar liefst $3,42 miljard tegen de huidige waarde van iets meer dan $38.000.

Globaal gezien hebben deze adressen momenteel een 7-wekelijks hoogtepunt van 9,11 miljoen BTC - bijna de helft van het totale aanbod van Bitcoin.

Distributie van het BTC-aanbod // Bron: Santiment

Aantal digitale portemonnees met 100 - 1.000 BTC stijgt gestaag

Het valt op dat eigenaren van kleinere Bitcoin wallets, met 100 - 1.000 BTC, ook meer BTC kochten tijdens de laatste heftige correctie. Op 8 juni toonde de grafiek van Santiment aan dat deze aankopen al bijna gedurende een maand plaatsvonden.

Santiment wees er destijds op dat de whales de BTC-dip vol vertrouwen grepen. Bovendien hadden ze ook geen haast om hun Ethereum (ETH) kwijt te raken.

Uitstroom van Bitcoin door miners keldert

Uit nieuwe gegevens die zijn gedeeld door het analysebedrijf Glassnode blijkt dat miners de gedolven Bitcoins de laatste tijd ook voor zichzelf hebben gehouden.

Uitstroom van BTC door miners // Bron: Glassnode

Volgens de grafiek die het analyseplatform zojuist heeft gepubliceerd, heeft de verkoop van BTC door miners een dieptepunt van vijf maanden bereikt, met nu in totaal meer dan $1,7 miljard in BTC.

Miner Outflow Multiple index (7-daagse MA) is ook gedaald tot een belangrijk dieptepunt (van 8 maanden) en bereikte 0,885.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

17/06/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram