x Oud archief

XRP stijgt voor het eerst in 3 jaar boven $1

cryptostheen 2 min lezen

Eind 2020 werd er bekend gemaakt dat de SEC had beweerd dat de op blockchain gebaseerde betalingsverwerker een niet-geregistreerde effectenaanbieding van $1,3 miljard had uitgevoerd. Hoewel de leidinggevenden van Ripple herhaaldelijk hebben beweerd dat ze zullen zegevieren, waren de gevolgen voor het bedrijf en de oorspronkelijke munt groot.

Meerdere beurzen waren begonnen met het schrappen van XRP, vooral in de VS. Het nadelige domino-effect had een impact op de prijs van het activum, die eind 2020 in enkele dagen tijd met ongeveer 70% zakte.

Naarmate de tijd verstreek en beide partijen documenten indienden bij de districtsrechter Analisa Torres, begon XRP zich daadwerkelijk te herstellen. Dit leidde tot indrukwekkende ontwikkelingen, die XRP uiteindelijk naar een nieuw 3-jarig hoogtepunt van ongeveer $1,08 dreef, volgens gegevens van Coingecko.

Historische prijsgrafiek van Ripple (XRP) // Bron: Coingecko

Om deze stijging in perspectief te plaatsen, werd het activum op 15 maart verhandeld tegen $0,40. Bovendien was het slechts twee dagen geleden – op 4 april – onder de $0,60 gedaald. Dit betekent dat het met 150% is gestegen in 20 dagen en 66% in 48 uur.

Deze opmerkelijke stijging kan enigszins worden toegeschreven aan de hoorzitting die gepland staat voor vandaag – 6 april, die advocaat Jeremy Hogan, die niet bij de zaak betrokken is, classificeerde als het ‘volgende grote ding om naar uit te kijken’.

Het is vermeldenswaardig dat hoewel veel beurzen XRP hebben geschrapt, enkelen de beslissing hebben teruggedraaid en de munt opnieuw hebben aangeboden. Dit was het geval met het in Zwitserland gevestigde handelsplatform Lykke, zoals aangekondigd door de oprichter en CEO – Richard Olsen.

Ongeveer tegelijkertijd werd #RelistXRP een trending topic in de VS. Als zodanig is het heel goed mogelijk dat de enorme pump van XRP een speculatie zou kunnen zijn dat de SEC duidelijkheid zal verschaffen over de zaak, waardoor uiteindelijk de grootste exchanges van digitale activa het token inderdaad opnieuw kunnen aanbieden.

Update 07/04/2021 – 04u00: Ripple wint motie om documenten over Bitcoin en Ethereum in te kijken

Het bedrijf Ripple Labs heeft gisteren een motie gewonnen, waarbij de SEC interne documenten over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) moet overhandigen. Als gevolg hiervan kan het grote publiek binnenkort een kijkje nemen achter het gordijn van de Amerikaanse toezichthouder.

Ripple is waarschijnlijk op zoek naar SEC-vermeldingen van XRP als een “virtuele valuta” zoals Bitcoin en Ethereum, wat hun argument zou versterken dat het op dezelfde manier zou moeten worden behandeld.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

06/04/2021 – 19u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.