27 januari 2022

YouTube bekijkt de mogelijkheden om NFT's te integreren

Het zou de eerste uitstap zijn van het bedrijf naar de NFT sector en de crypto-industrie.

YouTube kan in de toekomst non-fungible tokens (NFT's) integreren in zijn platform, zei CEO Susan Wojcicki eerder deze week in een brief.

"We zijn altijd gericht op het uitbreiden van het YouTube ecosysteem om makers te helpen profiteren van opkomende technologieën, waaronder zaken als NFT's, terwijl we de ervaringen van makers en fans op YouTube blijven versterken en verbeteren."

Wojcicki zei dat web3 "een bron van inspiratie" is geweest voor YouTube en voegde eraan toe dat NFT's en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's) de "onvoorstelbare mogelijkheid hebben om de band tussen makers en hun fans te laten groeien".

Colin Fitzpatrick, oprichter en CEO van Animal Concerts, een start-up gericht op virtuele concerten in de metaverse, beschreef de mogelijke integratie van NFT's als "een geweldige manier voor makers om hun kanalen te gelde te maken zonder afhankelijk te hoeven zijn van inkomsten uit reclames."

"Als YouTube NFT's gaat faciliteren op hun platform, is het mogelijk dat het demonetiseren van content creators iets is waartoe ze gedwongen worden door hun advertentiepartners," vertelde Fitzpatrick. "Het introduceren van NFT's zou voor hen een manier kunnen zijn om bedrijfsbelangen te omzeilen en hun gebruikers alternatieve methoden te geven om inkomsten te genereren."

De CEO van YouTube zei inderdaad dat NFT's een andere vorm van inkomsten voor makers zouden kunnen zijn. Ze gaf echter geen aanvullende details of een specifieke tijdlijn.

De brief volgt op de aankondiging van Twitter om geverifieerde NFT profielfoto's te ondersteunen. Gebruikers van de abonnementsdienst Twitter Blue van het bedrijf kunnen op Ethereum gebaseerde wallets aan hun account koppelen en hun digitale kunst of verzamelobjecten als profielfoto weergeven.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram