x Oud archief

AccuWeather verbindt zich met Chainlink om data over het weer beschikbaar te maken voor blockchain applicaties

cryptostheen 2 min lezen

Dataprovider AccuWeather heeft aangekondigd dat haar node – een knooppunt in het netwerk – op Chainlink (LINK) vandaag online is gegaan. Het voegt zich bij de groeiende lijst van organisaties die gebruik maken van het oraclenetwerk Chainlink.

Het partnerschap, dat voor het eerst werd aangekondigd in augustus 2021, zal data over het weer beschikbaar maken voor blockchain applicaties. AccuWeather zegt dat dit ontwikkelaars in staat zal stellen om nieuwe producten te creëren zoals weersvoorspellingen en dynamische kunst in de vorm van NFT’s en games gebaseerd op de huidige weersomstandigheden.

AccuWeather Chainlink node // Bron: AccuWeather

Het in Pennsylvania gevestigde AccuWeather, opgericht in 1962, zegt dat het wereldwijd weerinformatie levert aan meer dan 2 miljard gebruikers over meerdere platformen. Het vertelt dat de API, gebouwd met de programmeertaal Solidity, zal werken met Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) en een vergoeding zal kosten om te gebruiken, naast de transactiekosten die door de blockchain worden aangerekend.

Het voegt eraan toe dat de node gegevens zal uitzenden over verschillende blockchainnetwerken en deze cryptografisch zal ondertekenen, waardoor gebruikers kunnen weten dat deze afkomstig zijn van de dienstverlener. Informatie over temperatuur, neerslag, windsnelheid en natuurrampen zal beschikbaar zijn via de AccuWeather API. Ontwikkelaars kunnen dan programmeerbare contracten maken die de Chainlink node van AccuWeather pingen voor weergegevens.

“Vanuit ons standpunt gaat het om het toegankelijker maken van onze data,” vertelde AccuWeather Director of Flagship Products Matthew Vitebsky. “Dus we wilden ervoor zorgen dat als er toepassingen zijn die kunnen helpen bij het versnellen van waarschuwingsdiensten of iets dergelijks, zij gebruik kunnen maken van onze gegevens, en het toegankelijk is voor hen.”

Andere organisaties die gebruik maken van het protocol van Chainlink zijn Google en de Associated Press. Google werkt al sinds 2019 samen met Chainlink voor toepassingen op basis van oracles om haar data te onderzoeken. In augustus van dit jaar kondigde Chainlink plannen aan om de weergegevens van Google naar blockchains te brengen via een API die de database van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) doorzoekt. En in oktober van dit jaar ging het onafhankelijk persbureau Associated Press een samenwerking aan met Chainlink voor meer journalistieke betrouwbaarheid.

Vitebsky zegt dat de samenwerking met Chainlink tot stand is gekomen omdat Chainlink behoefte had aan meer robuuste weergegevens zoals die door de bronnen van AccuWeather worden geleverd. Will Janensch van Chainlink Labs deelde enkele van die behoeften in een persbericht:

“Gecombineerd met smart contracts, kan de uitgebreide collectie datasets van AccuWeather worden gebruikt om parametrische verzekeringsmodellen in tal van wereldwijde industrieën aan te drijven en veilig toeleveringsketens die afhankelijk zijn van het weer te optimaliseren.”

Er is inderdaad veel vraag naar meer data over het weer en AccuWeather zegt dat het de bandbreedte heeft om die te leveren.

“De AccuWeather API doet eigenlijk meer API hits dan de zoekmachine van Google elke dag,” zegt Vitebsky. “We hebben elke dag te maken met een enorme schaal op mondiaal niveau van websites, apps, voertuigen en andere Internet of Things (IoT) apparaten.”

Vorige week benoemde Chainlink ook de voormalige Google CEO Eric Schmidt in haar adviesraad.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.