Web3 / Alts

Binance blijft de grootste cryptobeurs te midden van recente uitdagingen

Changpeng Zhao's ontslag als CEO van Binance, waarbij hij toegaf antiwitwaswetgeving te hebben overtreden, veroorzaakte een aanzienlijke uitstroom van activa en een liquiditeitscrisis. Binance blijft echter veerkrachtig.
cryptostheen 1 min lezen
Binance blijft de grootste cryptobeurs te midden van recente uitdagingen

Binance blijft vooroplopen in de crypto-industrie ondanks aanhoudende regelgevingsdruk en het aftreden van Changpeng Zhao. Volgens een recent rapport van CryptoQuant zijn niet-Amerikaanse gebruikers van Binance minder geneigd om hun bezittingen van het platform op te nemen.

In de afgelopen maanden zijn Binance en CEO Changpeng Zhao aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat het platform federale effectenwetgeving heeft overtreden. In een in juni 2023 ingediende rechtszaak werd Binance beschuldigd van het exploiteren van niet-geregistreerde beurzen. Bovendien beschuldigden de toezichthouders Zhao van "het verkeerd voorstellen van handelscontroles en toezicht op het platform van Binance US", evenals het vergemakkelijken van de niet-geregistreerde verkoop van effecten.

In een recente ontwikkeling kondigde Zhao zijn vertrek aan bij het bedrijf en bekende schuld aan het schenden van de antiwitwaswetgeving als onderdeel van een schikking van $4,3 miljard. Als gevolg daarvan zal Binance worden geleid door de voormalige Global Head of Regional Markets, Richard Teng, die de rol van de nieuwe CEO op zich neemt.

Hoewel Zhao zijn fouten toegaf in een publieke verklaring, stemde hij er ook mee in om $50 miljoen uit zijn persoonlijke bezittingen te betalen als onderdeel van de schikking.

Als gevolg hiervan meldde Bloomberg een aanzienlijke uitstroom van het BNB token van Binance, evenals andere cryptocurrencies. Greg Moritz, medeoprichter van AltTab Capital, merkte op: "De markt heeft negatief gereageerd op het nieuws over Binance op korte termijn."

Ondanks deze heersende dilemma's behoudt Binance zijn leidende positie met toenemende beursreserves. Wat betreft liquiditeit toont Binance veerkracht, zoals opgemerkt door een analist van Kaiko: "Er was een initiële reactie op het nieuws waarbij de liquiditeit met 40% daalde, maar in het afgelopen uur zijn er tekenen dat het weer normaal wordt."

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.