Markten

Investeringen in cryptofondsen stijgen explosief: 2024 bereikt record van $13,2 miljard in minder dan 3 maanden

Een nieuwe piek van $2,9 miljard in wekelijkse instroom markeerde een nieuwe mijlpaal voor digitale activa.
cryptostheen 2 min lezen
Investeringen in cryptofondsen stijgen explosief: 2024 bereikt record van $13,2 miljard in minder dan 3 maanden
Investeringen in cryptofondsen stijgen explosief: 2024 bereikt record van $13,2 miljard in minder dan 3 maanden

Het terrein van digitale activa blijft getuige van een ongekende toename in traditionele investeringen, met wekelijkse instromen in cryptofondsen die een recordhoogte van $2,9 miljard bereiken.

Nieuwe gegevens van CoinShares onthullen dat deze stijging de investeringen van dit jaar heeft opgedreven tot een verbazingwekkende $13,2 miljard, waarmee de totale instroom voor heel 2021, die afsloot op $10,6 miljard, wordt overschaduwd.

De handelsvolumes van deze week bleven stabiel op $43 miljard, een afspiegeling van de records van de voorgaande week en goed voor een aanzienlijke 47% van de wereldwijde bitcoin handelsvolumes.

Daarnaast doorbraken alle ETP's (Exchange-Traded Products) in de loop van de week voor het eerst de grens van $100 miljard, hoewel dit bedrag door een lichte prijscorrectie tegen het einde van de week uitkwam op $97 miljard.

In termen van regionale spreiding voerden de Verenigde Staten de lijst aan met een instroom van $2,95 miljard, terwijl landen als Australië, Brazilië en Hong Kong een relatief kleinere instroom zagen van respectievelijk $5 miljoen, $24 miljoen en $15 miljoen.

Daarentegen kenden Canada, Duitsland, Zweden en Zwitserland gezamenlijk een uitstroom van in totaal $78 miljoen in de loop van de week. CoinShares benadrukte een zorgwekkende trend voor 2024 in deze regio's, ondanks de indrukwekkende prestaties van bitcoin, door in hun laatste Digital Asset Fund Flows Weekly Report te stellen:

"Dit jaar is niet goed van start gegaan, met tot nu toe $685 miljoen aan uitstromen."

Bitcoin bleef de dominante kracht met een instroom van $2,86 miljard vorige week, goed voor maar liefst 97% van de totale instroom voor het jaar. Ondertussen zagen bitcoin shortposities hun hoogste instroom in een jaar, met een totaal van $26 miljoen, wat de vijfde opeenvolgende week van dergelijke activiteit markeert.

Andere opvallende digitale activa zoals Polkadot, Litecoin en BNB Chain trokken ook wekelijkse instromen aan van respectievelijk $3,1 miljoen, $2,3 miljoen en $1,5 miljoen. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van top smart contractplatformen zoals Ethereum, Solana en Polygon, die in dezelfde periode een uitstroom kenden van $14 miljoen, $2,7 miljoen en $6,8 miljoen.

In een enigszins bemoedigende ontwikkeling zagen aan blockchain gerelateerde aandelen een instroom van $19 miljoen, wat duidt op een ommekeer na een periode van uitstroom gedurende zes weken.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.