Markten

Bitcoin dominantie stijgt naar 3-jarig hoogtepunt te midden van $2 miljard aan crypto liquidatiegolf

De dominantie van bitcoin in de cryptomarkt is gestegen naar het hoogste niveau in drie jaar, terwijl altcoins te maken hebben met een aanzienlijke verkoopdruk, wat resulteerde in een cascade van liquidaties van in totaal meer dan $2 miljard in de afgelopen drie dagen.
cryptostheen 2 min lezen
Bitcoin dominantie stijgt naar 3-jarig hoogtepunt te midden van $2 miljard aan crypto liquidatiegolf
Bitcoin dominantie stijgt naar 3-jarig hoogtepunt te midden van $2 miljard aan crypto liquidatiegolf

Bitcoin bevestigt zijn dominantie in de cryptomarkt nu altcoins te maken hebben met intense verkoopdruk, wat resulteert in een stijging van de dominantie in marktkapitalisatie van bitcoin naar een driejarig hoogtepunt.

Gegevens van TradingView onthulden dat het aandeel van bitcoin in de totale cryptomarkt op 13 april steeg tot 57%.

Terwijl bitcoin een prijsdaling doormaakte en onder $62.000 dook als gevolg van een liquidatiecascade, hadden altcoins te maken met nog zwaardere omstandigheden, waarbij veel altcoins met meer dan 20% daalden.

Deze neerwaartse spiraal in de prijzen van altcoins heeft geleid tot een aanzienlijke verschuiving in het marktaandeel in de richting van bitcoin, waardoor de cryptomarkt sinds april 2021 het zwaarst door bitcoin wordt gedomineerd.

De collectieve verliezen in de cryptomarkt vertaalden zich in aanzienlijke liquidaties, meer dan $2 miljard sinds vrijdag. Van dit totaal waren longposities goed voor bijna $1,7 miljard.

Interessant is dat, ondanks de daling van bitcoin, het belang ervan in de bredere bullish trend onveranderd blijft.

In de context van historische patronen, zijn de vroege stadia van crypto bullmarkten vaak getuige van een doorbraak in bitcoin dominantie, gevolgd door een periode van consolidatie waar altcoins de achterstand inhalen.

In 2024 hebben altcoins, hoewel ze goed hebben gepresteerd, nog niet zulke langdurige omstandigheden meegemaakt.

Vooruitkijkend zou gesteld kunnen worden dat er een verandering in het verschiet ligt - een potentiële shake-up voordat altcoins omhoog schieten, vergezeld door een neerwaartse trend in bitcoin dominantie.

Zoals doorgewinterde cryptobeleggers weten, zijn correcties normaal in bullmarkten. Hoewel de recente turbulentie ontmoedigend kan lijken, is het belangrijk om te onthouden dat het langetermijntraject van zowel bitcoin als altcoins intact blijft. Deze periode kan worden gezien als slechts een pitstop op de weg naar voortdurende groei in de cryptoruimte.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.