Markten

Recordbrekende instroom: Institutionele beleggers injecteren $2,7 miljard in één week

Vermogensbeheerder van digitale activa, CoinShares, meldt een ongekende instroom van $2,7 miljard in cryptocurrency beleggingsproducten, wat de zesde opeenvolgende week van recordbrekende institutionele investeringen markeert.
cryptostheen 1 min lezen
Recordbrekende instroom: Institutionele beleggers injecteren $2,7 miljard in één week
Recordbrekende instroom: Institutionele beleggers injecteren $2,7 miljard in één week

In zijn meest recente Digital Asset Fund Flows rapport onthult CoinShares onthutsende statistieken, die aangeven dat de institutionele interesse in cryptobeleggingsproducten naar ongekende hoogten stijgt. De gegevens onthullen een opmerkelijke trend, met cumulatieve year-to-date instroom van nieuw kapitaal die snel het record van 2021 nadert.

"Beleggingsproducten op basis van digitale activa zagen een wekelijkse recordinstroom van in totaal $2,7 miljard, wat de totale instroom year-to-date op $10,3 miljard brengt, net iets minder dan de recordinstroom van $10,6 miljard voor heel 2021."

CoinShares benadrukt verder dat het totale vermogen onder beheer (AUM) in crypto nieuwe hoogten aan het bereiken is, met een all-time high van $94,4 miljard. Dit vertegenwoordigt een opmerkelijke stijging van 14% alleen al in de afgelopen week, en een opvallende stijging van 88% sinds het begin van het jaar.

Het rapport identificeert de Verenigde Staten als de koploper in termen van instroom, met een indrukwekkende $2,8 miljard, gevolgd door Zwitserland en Brazilië met respectievelijk $21 miljoen en $18 miljoen.

Het zal geen verrassing zijn dat bitcoin de instroom van investeringen domineert met een aanzienlijke $2,6 miljard. Short BTC producten kenden een bescheiden instroom van $11 miljoen.

Solana (SOL) zag een opleving in het beleggerssentiment en trok $21 miljoen aan instroom na een periode van negatief sentiment. Andere opmerkelijke cryptocurrencies zoals Polkadot (DOT), Fantom (FTM), Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI) zagen ook een aanzienlijke instroom, met respectievelijk $2,7 miljoen, $2 miljoen, $2 miljoen en $1,6 miljoen.

Echter, ether (ETH) kende vorige week een kleine uitstroom van $2,1 miljoen, ondanks zijn sterke prestatie in de year-to-date instroom.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.