x Oud archief

Cryptomarkt stabiliseert na enorme crash van $300 miljard aan marktkapitalisatie

cryptostheen 4 min lezen

De waarde van de cryptomarkt is vrijdag met honderden miljarden dollars gedaald, maar lijkt nu terug rust op te zoeken. Analisten wezen op het voorstel van Biden om de vermogenswinstbelasting op personen met een hoog inkomen te verdubbelen als katalysator.

BTC / USDT (1-uursgrafiek) – Binance // Bron: Tradingview

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur gedaald, waarbij het activum op vrijdagochtend zo laag was als $47.500 op de spotgrafiek van Binance. De prijs is sindsdien licht gestegen en lijkt nu een kleine pullback te maken, rond $49.000 op het moment van schrijven.

“Ik denk nu dat de Joe Biden -belasting er iets mee te maken heeft. Verkopers hebben waarschijnlijk de markt geblokkeerd en kooporders zijn verdwenen”, zei Consantine Kogan, partner bij investeringsmaatschappij Wave Financial.

“De Amerikaanse markt is slechts een deel van de markt, maar waarschijnlijk het rijkste, zowel zakelijk als retail.”

“Bitcoin brak de steun van $50.000 en ging terug naar het prijsniveau van begin maart met een daling van 25%”, aldus Elie Le Rest, partner bij handelsbedrijf ExoAlpha. “Grond houden op $50.000 zou het accumulatiepatroon van institutionele beleggers op of onder $50.000 bevestigen, waardoor er ruimte is om te groeien voor BTC in de komende weken en maanden.”

Bitcoin zat het grootste deel van de week in het slop, terwijl alternatieve cryptocurrencies pas donderdag schitterden. Maar geen enkel activum werd volledig gespaard tijdens de recente val.

De totale marktkapitalisatie van de crypto-industrie, zoals geleverd door TradingView, daalde van $2 biljoen tot slechts $1,7 biljoen, een duik van $300 miljard die ons doet herinneren aan de wispelturigheid van op blockchain gebaseerde activa. Op het moment van drukken herstelt de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta, maar is de afgelopen 24 uur nog steeds 2,5% gedaald.

Totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies // Bron: Tradingview

Zoals gewoonlijk versterkten liquidaties, het cryptomarkt-equivalent van een margin call op Wall Street, de prijsdaling. Volgens dataprovider Bybt zijn er op 23 april meer dan $3,4 miljard aan long posities geliquideerd onder alle cryptocurrencies.

Aantal liquidaties op de grootste crypto futuresmarkten // Bron: Bybt.com

De val begon donderdag in de avond op de Amerikaanse aandelenmarkten, waarbij de S&P 500 donderdag 0,80% daalde. Niet lang nadat de Amerikaanse markt was gesloten, begon BTC te dalen tot onder $50.000.

Darius Sit, partner bij handelsbedrijf QCP Capital, merkte op dat grotere macro-evenementen, zoals de angst voor hogere belastingen voor handelaren en investeerders, ervoor zorgen dat de meeste markten dezelfde richting uitgaan. “Als er een negatieve gebeurtenis is, is alles gecorreleerd.”

Jean-Marc Bonnefous, managing partner van investeringsmaatschappij Tellurian Capital, benadrukte $50.000 per BTC als een belangrijke marktprijs, aangezien belastingen de komende maand nog steeds voorop kunnen blijven lopen in de marktdynamiek.

“We zien nog steeds goede ondersteuning voor het niveau rond $50.000,” vertelde Bonnefous op Telegram. “Het is echter belangrijk om ook als exogene factor de mogelijkheid van meer verkoop te noemen, aangezien de belastingdeadline in mei nadert … altijd vermakelijk.”

Handelsvolume voor Ether een stuk hoger in 2021

Handelsvolume op spot exchanges BTC vs ETH // Bron: Coincodex

Ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, daalde vrijdag tot $2.100 kort na het bereiken van een nieuwe recordhoogte (ATH) van $2.640 eerder deze week.

Na het maken van dubbelcijferige winsten terwijl Bitcoin eerder deze week in een correctie zat, is Ether vervolgens ook gedaald met de rest van de cryptocurrency-markt.

“ETH dumpt meestal meer”, zegt Stefan Coolican, chief financial officer van investeringsmaatschappij Ether Capital. “Waar gisteren in de ochtend ETH eerst de uitschieter was in termen van kracht, is het vandaag een normaler zicht.”

Dit jaar is er meer liquiditeit dan ooit naar het token van Ethereum gestroomd, en het lijkt zich rond het begin van het jaar te hebben voorgedaan. In 2020 bedroeg het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op de grootste cryptobeurzen $12 miljard. Voor 2021 is dat cijfer tot nu toe gestegen tot $36 miljard aan volume per dag. Meer liquiditeit betekent dat meer handelaren Ether kopen en verkopen, wat betekent dat de prijs gemakkelijk kan opveren in bullish omstandigheden, vergeleken met voorgaande jaren.

Deze bullish sferen zullen wellicht terugkeren. Coolican van Ether Capital noemde de naar bearish neigende markt van vrijdag ‘tijdelijk’ na een mooie aanloop eerder dit jaar tot nu toe.

“Over het algemeen zijn de cryptomarkten de afgelopen maanden erg robuust geweest en het is niet ongebruikelijk om na een grote run wat zwakte te zien.”

De prijzen van Ether zijn nog steeds meer dan drie keer zo hoog als toen ze het jaar begonnen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

24/04/2021 – 13u15
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.