24 december 2021

Gedecentraliseerde cryptobeurzen noteren dit jaar meer dan $1 biljoen aan handelsvolumes

Gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX's) rapporteerden meer dan $1 biljoen aan handelsvolumes in het jaar 2021.

De handelsvolumes van afgelopen jaar betekenen een enorme stijging van 858% in vergelijking met die van 2020. Vorig jaar faciliteerden gedecentraliseerde cryptobeurzen meer dan $115 miljard aan handelsvolumes, volgens gegevens van Dune Analytics.

Handelsvolume DEX's per maand // Bron: Dune Analytics

Over het geheel genomen piekte het maandelijkse handelsvolume op DEX's in mei 2021 op $162,8 miljard. De grootste maandelijkse groei vond plaats in januari, met een stijging van 137,3%, volgens een recent rapport.

Marktaandeel DEX's op basis van handelsvolumes // Bron: Dune Analytics

Uniswap blijft de DeFi sector domineren. Het heeft op het moment van schrijven een marktaandeel van meer dan 75%. Nu de community van Uniswap (UNI) het beleidsvoorstel goedgekeurd heeft, is de recente uitrol van Uniswap v3 contracten over de Polygon (MATIC) proof-of-stake blockchain, wellicht goed nieuws voor de verdere groei van het decentraal handelsplatform.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten verdrievoudigde bijna in 2021, met op het moment van schrijven een marktwaarde van meer dan $2,5 biljoen en een stijging van 5,3% in de afgelopen 24 uur.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram