x Oud archief

Grayscale bereidt zich voor op juridische strijd met Amerikaanse toezichthouder over Bitcoin ETF

cryptostheen 2 min lezen

Grayscale CEO Michael Sonnenshein zei dat het investeringsbedrijf zich opmaakt voor een juridisch gevecht als de Grayscale Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) wordt geweigerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een interview met Bloomberg, werd Sonnenshein gevraagd of hij de optie van een Administrative Procedure Act (APA) rechtszaak zou overwegen als de aanvraag voor zijn Bitcoin (BTC) ETF of tracker wordt geweigerd door de financiële toezichthouder.

“Ik denk dat alle opties op tafel liggen,” antwoordde hij, waarbij hij benadrukte hoe belangrijk het is om te blijven pleiten voor traditionele beleggers die blootstelling aan BTC willen verkrijgen. De volgende beslissingsdatum voor de goedkeuring of afwijzing van het beleggingsproduct is 6 juli 2022. Het werd eerder uitgesteld in februari en was oorspronkelijk ingediend in oktober 2021.

“Het Grayscale team heeft de volledige middelen van ons bedrijf ingezet achter het omzetten van GBTC, ons belangrijkste beleggingsfonds, in een ETF. Het is echt belangrijk dat beleggers weten dat we voor hen hebben gepleit en zullen blijven pleiten.”

Het bedrijf kondigde in oktober 2021 aan dat het van plan was om zijn Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een spot ETF. De SEC vertraagde zijn beslissing om het product in december 2021 goed te keuren, met het argument dat een langere periode nodig was om de voorgestelde wijzigingen te overwegen en herhaalde hetzelfde in februari.

De SEC stelde de door Grayscale voorgestelde wijzigingen open voor publieke feedback. Uit de feedback die de toezichthouder ontving, bleek dat 95% van de respondenten de conversie steunde, volgens een analyse die in februari werd gemaakt. Grayscale wijdde een deel van zijn website aan het aanmoedigen van beleggers om opmerkingen in te dienen bij de SEC.

“GBTC is vandaag de dag eigendom van beleggers in alle 50 staten, en er zijn nu eigenlijk meer dan 800.000 accounts in de VS die allemaal geduldig wachten op de omzetting in een ETF,” zei Sonnenshein.

“Het was echt een zeer opwindende aankondiging dat we nu Bitcoin futures ETF’s op de markt hebben, maar helaas, dat heeft beleggers gedwongen naar die op futures gebaseerde producten, omdat dat de enige zijn die bestaan.”

Sonnenshein voegde eraan toe dat Grayscale werd aangemoedigd door de steun van de SEC voor crypto handelsbeurzen bij het registreren bij de toezichthouder, evenals een recent uitvoerend order van president Biden over cryptomunten.

“Uiteindelijk geloven we dat het een kwestie is van wanneer, niet een kwestie van of een Bitcoin spot ETF wordt goedgekeurd.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.