23 januari 2021

Grayscale haalt in één week $1 miljard aan Bitcoin binnen

Het Bitcoin Trust van vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft de afgelopen week $1,2 miljard opgehaald.

Het Bitcoin Trust (GBTC) van Digital Asset Manager Grayscale heeft sinds 15 januari een instroom van $1,2 miljard aan vers geld van investeerders gezien, volgens de laatste aanvraag bij de SEC.

Michael Sonnenshein, die eerder deze maand werd benoemd tot de nieuwe CEO van het bedrijf, tweette het exacte bedrag van $1.276.147.151.

Dit is een recordaantal voor GBTC, dat in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld $217 miljoen wekelijks inzamelde.

Het Grayscale Bitcoin Trust is één van de weinige manieren waarop institutionele beleggers blootstelling aan Bitcoin kunnen krijgen zonder dat ze het activum zelf hoeven aan te houden. Elk aandeel vertegenwoordigt een deel van een Bitcoin, waarbij Grayscale de leiding houdt over de onderliggende waarde.

Op 15 januari kondigde Grayscale aan dat het een recordbedrag van $27,1 miljard aan beheerd vermogen had, wat eens te meer een teken was van een groeiende vraag van institutionele beleggers zoals hedgefondsen en pensioenfondsen.

Institutionele vraag wordt vaak genoemd als een belangrijke reden waarom de prijs van Bitcoin deze maand naar meer dan $40.000 steeg. Daarnaast neemt het aantal Bitcoin whales gestaag toe, ook al zijn de prijzen sindsdien gedaald.

In zijn laatste rapport zegt Grayscale dat instituties in het verleden verantwoordelijk waren voor het grootste deel van de instroom van het bedrijf, en dit was vooral het geval in het laatste kwartaal: instituties waren goed voor 93% van al het geïnvesteerde kapitaal.

Op 20 januari 2021 zijn er 675.942.800 GBTC-aandelen uitgegeven, aldus de aangiftes.

Het Grayscale Bitcoin fonds, het populairste product van het bedrijf, stopte tijdelijk met het aanwerven van nieuwe investeerders voor het nieuwe jaar, en heropende vorige week de deuren. En het was duidelijk dat het institutionele geld aan het wachten was.


23/01/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram