x Oud archief

NYDIG haalt $1 miljard op om institutionele diensten gericht op Bitcoin (BTC) uit te breiden

cryptostheen 1 min lezen

Het in New York gevestigde investeringsbedrijf die zich richt op Bitcoin (BTC) onthulde dat het een financieringsronde van $1 miljard heeft afgesloten, geleid door WestCap. NYDIG is een dochteronderneming van Stone Ridge, een fonds met meer dan $10 miljard aan beheerd vermogen.

De fondsenwerving zag ook verschillende andere grote namen uit de financiële wereld deelnemen, waaronder Bessemer Venture Partners, FinTech Collective, Affirm, FIS, Fiserv, MassMutual, Morgan Stanley en New York Life.

De CEO en medeoprichter van NYDIG, Robert Gutmann, zei:

“Ons rooster van partnerschappen en strategische investeerders legt de basis voor NYDIG om de toonaangevende leverancier van cryptodiensten voor bedrijven in elke sector te worden, dit nieuw verworven kapitaal uit nieuwe aandelen zal de vooruitgang verder versnellen om dit opwindende netwerk voor iedereen toegankelijk en nuttig te maken.”

NYDIG haalde eerder al $200 miljoen op in een financieringsronde in maart. Het bedrag van $1 miljard plaatst de waardering van het bedrijf op $7 miljard.

In een persbericht meldde NYDIG dat het nieuw opgehaalde kapitaal zou worden gebruikt om nieuwe institutionele softwarediensten rond Bitcoin te ontwikkelen. De aankondiging beschrijft hoe het van plan is producten te ontwerpen die smart contracts, asset tokenization en betalingen op het Lightning Network van Bitcoin zullen bevatten. De fondsen zullen ook worden gebruikt om nieuwe mensen aan te nemen.

NYDIG is een belangrijke speler op de markt voor cryptodiensten, die instellingen in staat stelt om op een volledig gereguleerde manier blootstelling te krijgen aan BTC. Het bedrijf biedt een eigen investeringsoplossing voor bedrijven, banken en vermogende investeerders.

Het bestaande aanbod omvat op Bitcoin gerichte softwarediensten op het gebied van vermogensbeheer, handel, bewaring, gegevensanalyse, AML/KYC en boekhouding. Het bedrijf biedt ook een Bitcoin Rewards Card aan in samenwerking met een fintechbedrijf genaamd Upgrade.

NYDIG is het afgelopen jaar actief geweest in verschillende activiteiten gericht op het vergroten van de adoptie van de crypto-industrie. In december 2020 hielp het bedrijf de 150 jaar oude financiële gigant Mass Mutual $100 miljoen toe te wijzen aan BTC. Daarna werkte het samen met digitale betalingsfirma NCR aan een mobiele app voor 650 Amerikaanse banken om cryptocurrencies te kopen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.