x Oud archief

Oprichter van Ethereum verbrandt miljarden aan cryptomunten

cryptostheen 2 min lezen

De oprichter van Ethereum (ETH) heeft ongeveer 420 biljoen aan SHIB. Dit vertaalt zich naar ongeveer $6 miljard aan cryptomunten. Volgens Buterin was dit ongeveer 90% van zijn volledige bezittingen in SHIB. De maker van Shiba Inu stuurde de munten naar Buterin om de cryptocurrency te promoten.

Bijna de helft van het totale circulerende aanbod van SHIB werd naar de medeoprichter van Ethereum gestuurd. De munten werden vervolgens naar een ‘dead wallet’ gestuurd. Munten in deze digitale portemonnees kunnen nooit opgehaald of hersteld worden.

Buterin voegde een notitie toe aan de transactie waarin de reden achter de actie werd uitgelegd. Onder de indruk zijnde door de vrijgevigheid van de ‘dog token communities’, vernietigde de CEO de munten om de community te ondersteunen alsook de mensen “die probeerden de wereld een betere plek te maken”.

Voor deze ‘burning’ had Buterin 50 biljoen Shiba Inu coins geschonken aan een Indisch COVID-hulpfonds. India zou gemiddeld meer gevallen met COVID in het land gezien hebben.

Buterin wees erop dat hij de munten uiteindelijk voor de veiligheid had moeten verplaatsen. En dat hij niet wil dat toekomstige transacties als een handeling zouden worden opgevat. Daarom was het op dit moment het beste om de SHIB tokens naar een dead wallet te sturen. De oprichter is van plan de resterende 10% aan een goed doel te schenken.

SHIB is naar verluidt gemaakt om de “DOGE killer” te zijn. De munt die iets meer dan een jaar geleden werd gemaakt, is steeds populairder geworden. Na de stijgende populariteit van Dogecoin (DOGE).

Shiba Inu, of SHIB, is een gedecentraliseerd token. Het token draait op de Ethereum blockchain. Het is één van de vele memecoins die momenteel op de markt zijn.

SHIB tokens waren niet zo lang geleden bijna waardeloos. Maar toen werd aangekondigd dat de munt op handelsplatforms zou worden genoteerd, schoot de prijs omhoog. Vermeldingen op OKEx en Binance zorgden ervoor dat de munt dagelijkse handelsvolumes van $500 miljoen bereikte.

Prijsgrafiek (30 dagen) van Shiba Inu (SHIB) // Bron: Coingecko

Na het nieuws dat Buterin zijn tokens zou verbranden, ging de prijs volgens gegevens van Coingecko omhoog van $0,00000773 naar $0,00000825. De marktkapitalisatie van SHIB ligt momenteel boven de $4 miljard.

29/06/2021 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.