31 januari 2021

Overheid van India stelt verbod op cryptocurrencies voor

De regering van India heeft een plan voorgesteld om "alle private cryptocurrencies te verbieden" en een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) in te voeren.

De overheid van India overweegt een plan om "alle private cryptocurrencies te verbieden", evenals een plan om een Central Bank Digital Currency (CBDC) in te voeren. Het plan is in afwachting van de goedkeuring van het Parlement die zal plaatsvinden op 8 april en zal tot die tijd worden besproken.

Het wetgevingsvoorstel, de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill - 2021, suggereert een algemeen verbod op alle ‘private cryptocurrencies', waarmee waarschijnlijk munten zoals Bitcoin en Ethereum worden bedoeld. Tegelijkertijd stelt het ingediende wetsvoorstel de introductie voor van zijn eigen digitale valuta van de centrale bank, die toetreedt tot een groeiende lijst van landen die CBDC's verkennen.

Volgens overheidsdocumenten zou het wetsvoorstel "een faciliterend kader creëren voor het ontwikkelen van de officiële digitale valuta die moet worden uitgegeven door de Reserve Bank of India. Het wetsvoorstel vraagt ook alle private cryptocurrencies in India te verbieden, maar het laat bepaalde uitzonderingen toe, om de onderliggende technologie van cryptocurrencies en het gebruik ervan te promoten.”

India overwoog een aantal jaren geleden al een verbod op crypto. In april 2018 verbood de Reserve Bank of India banken om zaken te doen met cryptobedrijven. Maar dat verbod duurde niet lang: het Hooggerechtshof van India vernietigde die beslissing in maart 2020.

Het ontwerp van deze maand is echter misschien niet zo hard als het ontwerp van afgelopen juni, toen een lid van de regering een gevangenisstraf van 10 jaar voor cryptohandelaren voorstelde. Het nieuwe voorstel maakt geen melding van een gevangenisstraf.

En misschien schuilt er enige hoop in de raadselachtige taal van het wetsvoorstel. Het vraagt om "bepaalde uitzonderingen" op het verbod om de technologie te promoten.

Maar misschien kan die uitzondering ook wel gewoon een CBDC zijn...


31/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram