x Oud archief

Overheid van India stelt verbod op cryptocurrencies voor

cryptostheen 1 min lezen

De overheid van India overweegt een plan om “alle private cryptocurrencies te verbieden”, evenals een plan om een Central Bank Digital Currency (CBDC) in te voeren. Het plan is in afwachting van de goedkeuring van het Parlement die zal plaatsvinden op 8 april en zal tot die tijd worden besproken.

Het wetgevingsvoorstel, de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill – 2021, suggereert een algemeen verbod op alle ‘private cryptocurrencies’, waarmee waarschijnlijk munten zoals Bitcoin en Ethereum worden bedoeld. Tegelijkertijd stelt het ingediende wetsvoorstel de introductie voor van zijn eigen digitale valuta van de centrale bank, die toetreedt tot een groeiende lijst van landen die CBDC’s verkennen.

Volgens overheidsdocumenten zou het wetsvoorstel “een faciliterend kader creëren voor het ontwikkelen van de officiële digitale valuta die moet worden uitgegeven door de Reserve Bank of India. Het wetsvoorstel vraagt ook alle private cryptocurrencies in India te verbieden, maar het laat bepaalde uitzonderingen toe, om de onderliggende technologie van cryptocurrencies en het gebruik ervan te promoten.”

India overwoog een aantal jaren geleden al een verbod op crypto. In april 2018 verbood de Reserve Bank of India banken om zaken te doen met cryptobedrijven. Maar dat verbod duurde niet lang: het Hooggerechtshof van India vernietigde die beslissing in maart 2020.

Het ontwerp van deze maand is echter misschien niet zo hard als het ontwerp van afgelopen juni, toen een lid van de regering een gevangenisstraf van 10 jaar voor cryptohandelaren voorstelde. Het nieuwe voorstel maakt geen melding van een gevangenisstraf.

En misschien schuilt er enige hoop in de raadselachtige taal van het wetsvoorstel. Het vraagt om “bepaalde uitzonderingen” op het verbod om de technologie te promoten.

Maar misschien kan die uitzondering ook wel gewoon een CBDC zijn…


31/01/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.