x Oud archief

Revolutionaire cryptowet in Europa passeert parlementaire commissie met ruime meerderheid

cryptostheen 1 min lezen

Het wetsvoorstel Markets in Crypto Assets, of MiCA, heeft vooruitgang geboekt in het Europees Parlement.

De ECON commissie in Europa keurde MiCA op 14 maart goed, volgens het verslag van de commissie die is gepubliceerd.

Het resultaat uit de stemming was 31 voor, 4 tegen en 23 onthoudingen, waarbij de groene en linkse partijen de meeste oppositie tegen het wetsvoorstel toonden, terwijl de Europese Volkspartij (EPP) en Renew Europe de meeste steun toonden.

Wetgevers van de Europese Unie hadden eerder deze maand een deel van het wetsvoorstel geschrapt dat het illegaal zou hebben gemaakt voor diensten om te handelen in cryptomunten gebaseerd op proof-of-work – het consensusmechanisme dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gebruiken om nieuwe digitale valuta te ‘delven’ en hun netwerken te beveiligen.

Deze onenigheden over proof-of-work blockchains hadden het stemmingsproces in de commissie van eind februari uitgesteld.

Stefan Berger, de Europese parlementariër achter het wetsvoorstel, tweette dat het “een goede dag voor de cryptocurrency industrie” was.

Afzonderlijke stemmen van 33 voor en 25 tegen zullen de verordening tot één compromistekst brengen die zowel voor de Europese Raad en de Europese Commissie aanvaardbaar is. Als de verordening wordt goedgekeurd, zal zij bindend zijn voor alle lidstaten van de EU.

Het voorstel voor de Europese Unie gaat veel verder dan die in het uitvoeringsbesluit van Biden voor de Verenigde Staten, dat vooral gericht is op het oprichten van onderzoekscommissies. De focus lijkt in 2022 alvast te liggen op de regulering van digitale activa.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.