15 maart 2022

Revolutionaire cryptowet in Europa passeert parlementaire commissie met ruime meerderheid

Een omvangrijk wetsvoorstel voor het grootste deel van Europa over de regulering van cryptomunten is goedgekeurd.

Het wetsvoorstel Markets in Crypto Assets, of MiCA, heeft vooruitgang geboekt in het Europees Parlement.

De ECON commissie in Europa keurde MiCA op 14 maart goed, volgens het verslag van de commissie die is gepubliceerd.

Het resultaat uit de stemming was 31 voor, 4 tegen en 23 onthoudingen, waarbij de groene en linkse partijen de meeste oppositie tegen het wetsvoorstel toonden, terwijl de Europese Volkspartij (EPP) en Renew Europe de meeste steun toonden.

Wetgevers van de Europese Unie hadden eerder deze maand een deel van het wetsvoorstel geschrapt dat het illegaal zou hebben gemaakt voor diensten om te handelen in cryptomunten gebaseerd op proof-of-work - het consensusmechanisme dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gebruiken om nieuwe digitale valuta te ‘delven’ en hun netwerken te beveiligen.

Deze onenigheden over proof-of-work blockchains hadden het stemmingsproces in de commissie van eind februari uitgesteld.

Stefan Berger, de Europese parlementariër achter het wetsvoorstel, tweette dat het "een goede dag voor de cryptocurrency industrie" was.

Afzonderlijke stemmen van 33 voor en 25 tegen zullen de verordening tot één compromistekst brengen die zowel voor de Europese Raad en de Europese Commissie aanvaardbaar is. Als de verordening wordt goedgekeurd, zal zij bindend zijn voor alle lidstaten van de EU.

Het voorstel voor de Europese Unie gaat veel verder dan die in het uitvoeringsbesluit van Biden voor de Verenigde Staten, dat vooral gericht is op het oprichten van onderzoekscommissies. De focus lijkt in 2022 alvast te liggen op de regulering van digitale activa.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram