16 december 2021

Schaduwregering van Myanmar verheft USDT tot officiële munt om betalingen te vergemakkelijken

Het besluit staat haaks op het cryptoverbod dat door de huidige regering werd ingesteld. De populariteit van USDT is sterk gestegen door het toenemende gebruik ervan onder handelaren.

Tether (USDT) kan nu schouder aan schouder lopen met de politieke organisatie Kyat uit Myanmar na een recente verklaring. Het doel is om gemakkelijker zaken te doen en het toezicht van de dictatoriale regering die de macht heeft overgenomen te omzeilen.

USDT voor lokaal gebruik

De schaduwregering, National Unity Government heeft aangekondigd dat het gebruik van de stablecoin USDT heeft toegestaan als digitale valuta voor lokaal gebruik. De politieke groepering verklaarde dat het USDT van Tether zal accepteren omdat het van plan is om geld in te zamelen voor haar campagne om het heersende militaire regime in Myanmar omver te werpen.

Het besluit om USDT te omarmen loopt parallel aan het eerdere verbod van de regering op cryptocurrencies in mei 2020. Het nut van de stablecoin heeft er echter voor gezorgd dat het een levensvatbaar alternatief is geworden voor de schaduwregering. Het gebruik van USDT kan de effecten van de inflatiecijfers van het land verminderen en omzeilt het bevriezen van fondsen door toezichthouders van het regime. De toegenomen privacy van stablecoins heeft de interesse gewekt van de leiders van de politieke organisatie.

De minister van Financiën van de NUG verklaarde dat de belangrijkste reden voor de adoptie van USDT "binnenlands gebruik is om het gemakkelijk te maken en de huidige handel, diensten en betalingssystemen te versnellen." De groep organiseert nu al lezingen en verspreidt studiemateriaal onder de leden waarin de basisprincipes van cryptomunten aan hen worden uitgelegd en hoe USDT gebruikt kan worden.

De National Unity Government heeft eerder een bedrag van $9,5 miljoen opgehaald en dringt erop aan om het doel van $1 miljard op te halen uit de verkoop van obligaties. Aankopen kunnen worden voltooid via USDT waarbij het ministerie van de NUG de controle heeft over de uitoefening. De NUG heeft een internationale erkenning gekregen van de Franse Senaat en de Europese Unie.

Stablecoin USDT van Tether

USDT is gegroeid tot de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van meer dan $77 miljard, waarmee het de op drie na grootste cryptomunt is. De stablecoin is onder vuur komen te liggen door toezichthouders vanwege onduidelijke details rond zijn onderpand en werd door het Commodities Future Trading Committee bestraft met een boete van $41 miljoen.

Begin dit jaar resulteerde een onderzoek door de New York Attorney General's Office in een schikking van $18 miljoen. Volgens Letitia James, de procureur-generaal van New York, "was de bewering van Tether dat zijn virtuele valuta volledig door Amerikaanse dollars werd gedekt, te allen tijde een leugen".

Sindsdien is het bedrijf onderworpen aan periodieke rapportage van zijn reserves, waardoor kort na de schikking uit een rapport bleek dat de stablecoin nu wel volledig wordt gedekt.

Er gaan steeds meer stemmen op om de uitgevers van stablecoins te reguleren als banken en financiële instellingen. Hoewel de meningen verdeeld zijn, zijn er steeds meer aanwijzingen dat de regulering ervan die kant op zal gaan, vooral volgens een recent rapport in de Verenigde Staten.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram