x Oud archief

Tesla onthult Bitcoin (BTC) vermogen en verkoopwinst

cryptostheen 2 min lezen

De elektrische automaker Tesla onder leiding van Elon Musk heeft een winst van $64 miljoen op de verkoop van Bitcoin (BTC) gemaakt.

De nieuwe details over de laatste grote verkoop van BTC en het resterende belang kwamen afgelopen week beter naar voren in een dossier bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens de documenten leverde de verkoop in het tweede kwartaal een totaalbedrag van $936 miljoen op. Tesla boekte ook een waardevermindering van $170 miljoen op zijn resterende bezittingen.

Op 30 juni van dit jaar bezat het bedrijf digitale activa met een ‘reële marktwaarde’ van $222 miljoen, aldus de aangifte. Er werd niet gespecificeerd of alle digitale activa die het bedrijf aanhield in Bitcoin waren, maar er wordt aangenomen dat het overgrote deel dat is.

Het bestuur van Tesla heeft onthuld dat het bedrijf ook wat Dogecoin (DOGE) bezit, hoewel het nooit heeft aangekondigd dat het de mememunt heeft gekocht. Het bedrijf accepteert echter wel DOGE als betaling voor sommige van zijn koopwaar.

De details van de verkoop die in het dossier worden onthuld, zijn in lijn met de opmerkingen van financieel directeur Zachary Kirkhorn tijdens de bespreking van de bedrijfsresultaten van Tesla tijdens het tweede kwartaal, toen hij zei dat Tesla 75% van zijn Bitcoin holdings had verkocht “voor een gerealiseerde winst”.

Tijdens dezelfde bijeenkomst stelde CEO Elon Musk de markt gerust dat de verkoop niets te maken had met een verlies van vertrouwen in Bitcoin, maar zei dat het kwam omdat het bedrijf een sterkere kaspositie wilde hebben. Hij voegde eraan toe dat Tesla “zeker open” staat om zijn positie in BTC in de toekomst weer te vergroten.

Tesla kocht oorspronkelijk 1,5 miljard dollar aan Bitcoin tijdens het eerste kwartaal van 2021. Daarna heeft het bedrijf zijn positie met 10% verminderd, wat een winst van $272 miljoen opleverde. Daarna heeft Tesla geen wijzigingen meer aangebracht in zijn bezittingen tot het tweede kwartaal van dit jaar, toen het de hierboven genoemde 75% van zijn fondsen verkocht.

Het bedrijf heeft nooit bekendgemaakt tegen welke prijs zij BTC heeft gekocht, noch tegen welke prijs deze zijn verkocht. Verschillende bronnen schatten de verkoopprijs vorig kwartaal echter op ongeveer $29.000.

Tesla herhaalde in zijn meest recente aangifte dat het zijn vermogen in digitale activa “op elk moment kan verhogen of verlagen op basis van de behoeften van het bedrijf en onze kijk op markt- en omgevingsomstandigheden.”

Het bedrijf verwerkt crypto op zijn balans niet als een mark-to-market activum, wat betekent dat schommelingen in de marktwaarde alleen van invloed zijn op de winst wanneer munten worden gekocht of verkocht.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.